Úvod Lifestyle Cestování Čtyři české unikáty a kde je v létě navštívit
Cestování

Čtyři české unikáty a kde je v létě navštívit

31

Naše země je plná pokladů, pokud zde plánujete letos zůstat na dovolenou, možná vás inspirují naše tipy na výlety za českými unikáty. Jezdí k nám za nimi turisté z celého světa a my je máme jen, coby kamenem dohodil. Byla by škoda toho nevyužít.

Za tekutým zlatem do pivních lázníphoca_thumb_l__mg_6304_5_6_fused_

Začneme tradičně, pivem. Protože Česko je bezesporu zemí, která se nejen v konzumaci, ale také v kvalitě a množství vyráběných druhů piv, drží na světové špičce. Není proto divu, že za pivem sem jezdí milovníci tekutého zlata z celého světa. A když pivo vaříme a pijeme, proč se v něm rovnou nevykoupat? Možná si řekli v pivovarech, kde otevřeli originální pivní lázně. Navštívit je můžete např. v Rožnově pod Radhoštěm, v Plzni nebo v Ostravě.

Zhluboka se nadechnout do Jeseníků

Jeseníky se pyšní nejčistším vzduchem v celé naší zemi. Ne náhodou jsou zde velmi oblíbené lázně Karlova Studánka, kam se jezdí léčit lidé se zdravotními potížemi z celého světa. Ale nejen svému tělu uděláte v Jeseníkách dobře… Užijete si zde nádherné výlety do přírody ať už pěšky nebo na kolech. Jako útulná základna vám může posloužit rodinný penzion v Karlovicích s právě nově zrekonstruovanými apartmány.

Za kulturou do Krumlova

Český Krumlov, starobylé město, které se rozkládá po obou březích Vltavy, musíte alespoň jednou navštívit. Ať už jako vodák připlujete po řece nebo jako turista přijedete vlakem nebo autem. Určitě nesmíte vynechat světový unikát, který zde mají – otáčivé hlediště v přírodním plenérovém divadle. Ať už vyberete Labutí Jezero nebo třeba Psa Baskervillského, určitě si odnesete zážitek na celý život.

Za ohroženými druhy do Prahy

Pražské zoologické zahradě se zejména v posledních letech velmi daří v mnoha směrech. Venkovní prostory i pavilony jsou průběžně zvelebovány a rekonstruovány a v ZOO se daří odchovávat i velmi ohrožené druhy zvířat. Za zmínku stojí v posledních letech narozená mláďata hrocha, gorily, slona nebo světově unikátní chov gaviálů. ZOO Praha byla na portálu TripAdvisor v roce 2015 zvolena 4. nejlepší zoologickou zahradou na světě, to už za návštěvu rozhodně stojí, nemyslíte?

Populární články

Související články

Cestování

Pozvánka do nejsevernějších Čech

Národní park České Švýcarsko je nejmladším z kvarteta NP České republiky. Hlavním...

Vše o cestování na výstavě v Letňanech 15.-17.3. 2024
CestováníLifestyleRelaxSoutěžZaujalo vás

Cestování všemi způsoby

Baví vás cestování v karavanu nebo toužíte plout na lodi kolem světa nebo...

CestováníKulturaVýstavyZaujalo vás

Kam budeme letos cestovat?

Již za pár dní vedou veletrhy HOLIDAY WORLD & REGION WORLD trendy...

Pázdniny na|Zanzibaru nemají chybu
CestováníKulturaZaujalo vás

Dva týdny prázdnin na Zanzibaru

Když přistanete na letišti na Zanzibaru, projdete další kontrolou zavazadel a teprve...