Úvod Lifestyle Cestování Ráj pro mladé rodiny na Ladronce
CestováníGurmán

Ráj pro mladé rodiny na Ladronce

34

bubny 1 V pátek 16. září 2016 od 8.00 do 20.00 u pražské usedlosti Ladronka proběhnou dožínky a vinobraní pro mladé a rodiny s dětmi. Od 8.00 do 13.00 připravila Praha 6 s CREATIVE WORLD stezky a nádherné zážitky pro školy a školky. Jsou zvány i školy a školky z P5, aby děti poměřily své znalosti i síly. Od 13.00 do 20.00 pak začíná program pro širokou veřejnost, zejména pro mladé a rodiny s dětmi.

Degustace vín a pochoutky z českých farem

Oblíbené místo sportovců z celé Prahy promění CREATIVE WORLD v pohádkové kouty, SMART stezky s výzvou pro všechny vaše smysly, ve sportoviště, kde poměří síly dospělí i děti a hlavně v chill-out zónu plnou kreativních dílen pro mladé, maminky i děti. Chybět nebude degustace vín z Čech i Moravy a relaxační zóna s dobrým jídlem a pitím z nejlepších českých farem sdružených v ASZ ČR, a to pro děti i dospělé. „Vinobraní a dožínky byly nejdůležitějším svátkem v roce, protože sklizeň byla pod střechou a nastával čas radovánek,“ říká Helena Neumannová z CREATIVE WORLD.

Co nabídne dále programCreative World

• stezky všemi smysly pro děti (stezka povodí ČR, řemeslná stezka, stezka národního bohatství a archeologická vesnička) i dospělé (speciální znalostní stezka na téma dožínky a vinobraní)
• levandulový ateliér nejen pro maminky a babičky a prodej levandule
• sport pro malé i velké – vietnamský badminton, spike ball, balance board a další
• degustace vína
• bubnování pro celou rodinu s Petrem Šušorem – drum circle
• kreativní ateliér s výrobou dožínkových dekorací a mnoho dalšího….

park 1Kde se vzala myšlenka Vinobraní na Ladronce?

„Návštěvníci CREATIVE WORLD na Zličíně se nás neustále ptali, proč neotevřeme tak pěkný park pro rodiny někde v parku v Praze. Proč jsme na tak malém prostoru na Zličíně vedle obchodního centra,“ říká Milena Krčálová, spoluautorka parku CREATIVE WORLD. „To nás přivedlo na myšlenku oslovit zástupce nejbližších městských částí Prahy 6 a Prahy 5 a zjistili jsme, že vlastně Ladronka neslouží lidem tak, jak by mohla. Že spadá do obou částí a začali jsme diskutovat o možnostech, jak využít nevyužitých ploch pro volný čas celoročně. Nakonec jsme usoudili, že začít můžeme tím, že ukážeme lidem, jak volný čas řešíme my. A vznikla idea festivalu Dožínky a vinobraní na Ladronce. Zveme všechny rodiny s dětmi z Prahy 6 i Prahy 5, aby viděly, že bavit se mohou i jinak než pasivně u podia. Chceme, aby každý návštěvník festivalu byl hlavním hrdinou svého příběhu a dne. Přijďte a vyzkoušejte si to,“ zve Milena Krčálová.

Více informací www.creativeworld.cz.

-la-
Foto: Lindamark

Populární články

Související články

Cestování

Pozvánka do nejsevernějších Čech

Národní park České Švýcarsko je nejmladším z kvarteta NP České republiky. Hlavním...

Vše o cestování na výstavě v Letňanech 15.-17.3. 2024
CestováníLifestyleRelaxSoutěžZaujalo vás

Cestování všemi způsoby

Baví vás cestování v karavanu nebo toužíte plout na lodi kolem světa nebo...

CestováníKulturaVýstavyZaujalo vás

Kam budeme letos cestovat?

Již za pár dní vedou veletrhy HOLIDAY WORLD & REGION WORLD trendy...

Pázdniny na|Zanzibaru nemají chybu
CestováníKulturaZaujalo vás

Dva týdny prázdnin na Zanzibaru

Když přistanete na letišti na Zanzibaru, projdete další kontrolou zavazadel a teprve...