Úvod Lifestyle Cestování Čejkovický kurkumový sen
CestováníGurmánTrendy zdraví a krásy

Čejkovický kurkumový sen

34

750_0375V Čejkovicích u Hodonína se první zářijovou neděli (4. 9.) v 10:30 opět otevřou brány všem milovníkům bylinek a koření. Již 7. ročník Čejkovických bylinkových slavností přinese den plný radosti, ochutnávek, vůní a zajímavých přednášek. Komentované prohlídky ve výrobě biočajových nálevových sáčků, kulturní program včetně divadla nejen pro ty nejmenší, domácí bylinková zmrzlina, dorty od místních cukrářek, čajový salon s kavárnou, přilehlá louka pro odpočinek, zahrádka sv. Hildegardy se zábavnými prvky, Varmužova cimbálka a vstupné zdarma. To je sluníčkový den plný pohody s organizátorem akce, dovozcem bylinek a koření SONNENTOR.

Čejkovické bylinkové slavnosti posedmé

Letošní ročník se ponese ve znamení kurkumy. Se žlutooranžovým práškem se návštěvník setká doslova na každém kroku. Ať už na stanovišti750_0639 ochutnávek Směsí květů a koření v podobě pomazánek, jako studeného nebo horkého prastarého ajurvédského nápoje Kurkuma Latte, při mlsání domácí kurkumové zmrzliny v čajovém salonu s kavárnou Čas na čaj. Snít svůj kurkumový sen a užívat si ze tří stejnojmenných čajových novinek SONNENTORU, mohou návštěvníci na přilehlé louce. Voňavý, Zlatý a Jemný kurkumový sen je odnese do dalekých krajů plných kořeněných vůní.

Přednášky i dětské divadlo

750_1018Všudypřítomná dobrá nálada, příjemné prostředí, milí lidé, báječné bioprodukty a bohatý program pro děti i dospělé lákají na Čejkovické bylinkové slavnosti každým rokem mnoho tisíc návštěvníků. Součástí letošního pestrého programu bude také cyklus přednášek paní Margit Slimákové o zdravém stravování. Zvláště pro děti, ale nejen pro ně, vystoupí Víťa Marčík a jeho divadlo. Letošní slavnosti budou bezodpadové v duchu Zero waste. Vstupné na slavnosti v podobě tombolového lístku, stejně tak, jako prohlídka přilehlých Templářských sklepů bude pro všechny zdarma.

-oh-
Foto: SONNENTOR

Populární články

Související články

Cestování

Pozvánka do nejsevernějších Čech

Národní park České Švýcarsko je nejmladším z kvarteta NP České republiky. Hlavním...

Vše o cestování na výstavě v Letňanech 15.-17.3. 2024
CestováníLifestyleRelaxSoutěžZaujalo vás

Cestování všemi způsoby

Baví vás cestování v karavanu nebo toužíte plout na lodi kolem světa nebo...

CestováníKulturaVýstavyZaujalo vás

Kam budeme letos cestovat?

Již za pár dní vedou veletrhy HOLIDAY WORLD & REGION WORLD trendy...

Pázdniny na|Zanzibaru nemají chybu
CestováníKulturaZaujalo vás

Dva týdny prázdnin na Zanzibaru

Když přistanete na letišti na Zanzibaru, projdete další kontrolou zavazadel a teprve...