Úvod Lifestyle Gurmán Vegefest na Vyšehradě se blíží!
GurmánTrendy zdraví a krásy

Vegefest na Vyšehradě se blíží!

31

 

Oslava jídla a pestrých vegetariánských chutí, ochutnávky živé kuchyně, přednášky o udržitelném životním stylu, inspirace a netradiční program pro děti i dospělé. To vše přinese již tradiční vegetariánský festival pro šest smyslů – Vegefest 2016. Jeho šestý ročník proběhne 17. – 18. září 2016 ve Starém Purkrabství na Vyšehradě. Festival vznikl v roce 2011 se záměrem představit rozmanitost, možnosti a nové trendy současného vegetariánství a zdravého stravování. Po pěti ročnících se tento záměr rozšířil od gastronomie dále směrem k tématu zachování udržitelných a přirozených podmínek života na Zemi, k uvědomělému a šetrnému přístupu k přírodním zdrojům a jejich využití.

vegefest slide8Program pro celou rodinu

Hlavním pilířem festivalu je gastronomická nabídka vegetariánských, veganských i vitariánských pokrmů, které se většinou připravují přímo na místě před očima návštěvníků. Součástí hlavního programu budou přednášky na témata s vegetariánskou problematikou a témata o udržitelném životním stylu a živé ukázky vaření s komentářem ve festivalovém „kulishowroomu“. Doprovodný program potěší děti i dospělé. Program je tedy připraven nejen pro jednotlivce, ale pro celou rodinu. „Návštěvníci se mohou těšit na živé koncerty, kruhy zpívání a bubnování, cvičení a pohybové workshopy pod širým nebem, dětský koutek, divadlo pro děti, masážní stan a další. Letos se v programu objeví například Ivan Jašek, Dalibor Neuwirt, Jayamantra, Michal Haman, Ludmila Chrášťanská“ popisuje Tereza Dlabalová, organizátorka festivalu.

Na cestě k nulovému odpaduvegefest sushi

Součástí festivalové scény bude letos opět Dařiště a Tabule štěstí, které zajišťuje Hearth.net. A tradičně nebude chybět pestrá nabídka festivalové tržnice, kde budete moci zakoupit sortiment potravinářského i jiného zboží z oblasti zdravého životního stylu. „Vegefest chce být nadále inspirací v přístupu k odpadům. V letošním roce chceme v souladu s posláním festivalu pokračovat v cestě k tzv. Nulovému odpadu (Zero Waste). Všichni prodejci se zavázali k použití kompostovatelného nádobí, které pro festival dodá společnost Bio Planeta a zajistí jeho likvidaci, a také likvidaci bio odpadu. Hlavní novinkou festivalu bude třídění odpadu na místě před očima návštěvníků, s komentářem odborníků k jednotlivým materiálům a postupům recyklace,“ říká Tereza Dlabalová.

Vegefest proběhne v sobotu 17. září od 11.00 do 19.00. V neděli 18. září je program naplánován od 10 do 18.00. Festival se koná za každého počasí.
Vstupné stojí 150 Kč na oba dny, 100 Kč na jeden den, a vstupenky je možné zakoupit v předprodeji na Vstupenkově (www.vstupenkov.cz)
Podrobnosti programu jsou aktualizovány na www.vegetarianskyfestival.cz.

 

-dm-
Foto: archiv autora

 

Populární články

Související články

GurmánKnihy

Unikátní kuchařka snadných receptů orientální kuchyně

Kavkaz, speciálně Gruzie, se honosí jednou z nejoceňovanějších kuchyní světa. Po staletí...

GurmánKnihy

Unikátní kuchařka základních receptů orientální kuchyně

Kavkaz, speciálně Gruzie, se honosí jednou z nejoceňovanějších kuchyní světa. Po staletí...

GurmánUměníVýstavy

Za dobrým vínem a…

… výborným výtvarným uměním zve požitkáře všeho druhu známá pražská vinárna U...

Trendy zdraví a krásyWellness

Lázeňská sezóna 2021 zahájena!

Jako v ostatních případech, i světově proslulé Mariánské Lázně do toho svátku zdraví...