Úvod Filmy Hurá na Prázdniny v Provence
Filmy

Hurá na Prázdniny v Provence

32
????????????????????????????????????

_nds6311-copyTři kamarádi a členové kapely se z minuty na minutu rozhodnou utéct z koloběhu práce a před svou přísnou manažerkou do slunné Francie k tetě jednoho z nich. Trochu se poflakují, hodně si užívají nečekanou volnost a potkávají místní postavičky ospalého přímořského městečka, včetně krásné dívky, která umí lámat srdce. Každý z velké trojky kámošů je jiný, společně pak vrství více či méně šílené situace a průšvihy. Zapřisáhlý hulič marihuany, hláškující lidový filosof a nesmělý basák dělají všechno ve větším, než malém množství. Takové budou Prázdniny v Provence!

Nový klip k filmu

Na film Prázdniny do Provence zvou i Roman Holý a Matěj Ruppert svojí novou písní a klipem. Roman Holý složil hudbu dokonce k celému filmu, zpěvák Matěj Ruppert nazpíval pouze jednu skladbu, k níž videoklip vzniknul. Komedie Prázdniny v Provence s Vojtou Kotkem, Jakubem Prachařem a Kryštofem Hádkem se odehrává ve Francii a Matěj Ruppert ji proto nazpíval stylově francouzsky. Ve videoklipu k písni pak tvůrci filmu nabízejí vzácný pohled za kameru během natáčení. Kostru klipu totiž tvoří zákulisní záběry z příprav a z natáčení ve Francii, na nichž se představí všechny herecké tváře snímku tak, jak je diváci často nevidí.

Hezky francouzsky_nds9334-copy

„Je to náš příspěvek k sub-žánru francouzského rapu,“ říká zpěvák Matěj Ruppert. Ještě před samotným nahráváním se několikrát sešel s autorem hudby Romanem Holým i s režisérem filmu Vladimírem Michálkem a nakonec dostal důvěru složit k písni i text. Jediným zadáním a výslovným přáním režiséra bylo, aby se v písni objevilo jméno šéfa francouzských komunistů.
„Nakonec jsme zvolili postup čisté improvizace,“ popisuje vznik písně známý showman. „Roman pustil hudbu, já se do ní položil, začal jsem myslet na žabí stehýnka a na stehýnka Sophie Marceau a začal rapovat. Bylo zbytečné se kvůli jedné písni zdlouhavě učit francouzsky, používali jsme mezinárodně srozumitelná slova. Libération, Zidane, Chirac nebo Mitterand dělají z „Komunist rap“ v podstatě mezinárodní píseň.“
„Snad jediný, kdo by mohl mít teoreticky problém písni rozumět je ten, kdo mluví francouzsky,“ směje se Matěj Ruppert známý tím, že díky svému hudebnímu sluchu skvěle napodobí jakýkoliv známý jazyk.

_nds8855-copyKdo pojede na Prázdniny?

Vedle Vojtěcha Kotka, Jakuba Prachaře a Kryštofa Hádka hraje ve filmu Jana Krausová, Denisa Pfauserová, Chantal Poullain, Jaromír Nosek, Igor Bareš, Eva Leimbergerová, Jan Novotný nebo Anna Stropnická.
Premiéra v kinech bude 15. září.

Foto: Bontonfilm

Populární články

Související články

FilmyTéma dneUmění

Další triumf českých sklářů!

Po takových unikátních projektech, jakým byl kupříkladu osmitunový skleněný sarkofág pro dánskou...

DivadloFilmySpolečnost

Jedenáct českých umělců v Síni slávy

Umělecké sdružení Artes už po šesté rozdávalo ocenění Mistr zábavního umění! Emoce, dojetí...

FilmyKnihyNovinky

Labutí Burianova píseň

Na předvánoční trh přichází kniha Ivana Černého, která potěší. Hlavně starší čtenáře,...

CestováníFilmyGurmánSpolečnost

Bobule konečně vyrazily do světa

Lépe řečeno do našich kin. Dlouho čekávaná premiéra závěrečného dílu úsměvné filmové...