Úvod Krása a zdraví Relax Nastal čas na předvánoční detox
RelaxTrendy zdraví a krásy

Nastal čas na předvánoční detox

26

Nejen štědrovečerní večeře, návštěvy příbuzných, ale i stres se často podepíšou na našem zdraví. Po Novém roce pak nejčastěji naháníme diety, bereme útokem fitness centra a nakupujeme vitamíny v pilulkách. Mnohem snazší je tělo připravit už před Vánoci, tak aby zápřah zvládlo. Tak vyzkoušejte předvánoční detox.

I když dostatečně sportujete a správně se stravujete, vaše tělo může být unavené a následně vánoční nápor nevydržet. A nikdo nechce na Vánoce skončit zhroucený nebo se žlučníkovým záchvatem na pohotovosti. Pokud si však dostatečně zrelaxujete tělo, vánoční svátky vám neublíží.

Vyčištění organismu

Na detox organismu si vyhraďte ideálně víkend. Aby detox nebyl pro vaše tělo velký šok, již v pátek vynechejte živočišné bílkoviny a nepijte kávu ani slazené nápoje. Až se v sobotu ráno probudíte, vypijte si sklenici teplé vody. K snídani si připravte domácí ovocný džus (například ananasový), k obědu zeleninový smoothie, třeba se špenátem, který dodá dostatek energie. K večeři vás dostatečně zasytí sklenice džusu z mrkve a jablek. Místo svačin pijte teplou vodu s citrónem, kterou také zapíjejte každé jídlo.

Nastartování organismu

V neděli si k snídani připravte ovesné vločky a lněné semínko zalité jogurtem a mandarinku. K obědu si pochutnejte na 250 gramech grilované ryby a jako přílohu zvolte čerstvý salát s olivovým olejem a citronem. Ke svačině se nenuťte, pokud nebudete mít hlad, ale ideálně snězte aspoň jedno jablko. Na večeři si můžete dát dva celozrnné plátky s pomazánkou z červené řepy a mrkvový salát.

Co potom?

Detox můžete doplnit i detoxikačními náplastmi, které se dají koupit v lékárně a lepí se na chodidlo. Po víkendovém restartu organismu se snažte minimálně do konce týdne dostatečné množství ovoce a zeleniny a vyhnout se nezdravým jídlům.
V tomto týdnu zapomeňte na fyzicky náročné sporty a snažte se denně ujít alespoň 3 km. Třeba cestou do práce a z práce. Kromě toho si vyberte relaxační aktivitu, která vám vždycky pročistí mysl – vyzkoušejte například solnou jeskyni, sauny s chromoterapeutickými světly, či třeba hydromasáž. Po skončení týdne si udělejte důkladný peeling, kterým se zbavíte posledních nečistot.

Relaxujte

Zkuste vydržet týden bez televize. Sáhněte po knížce, kterou si už dlouho chcete přečíst, oblékněte si příjemný domácí oděv a zachumlejte se do deky. Vždyť ruku na srdce, kdy jste si naposledy polenošila na gauči s knížkou?
Po týdnu se ucítíte lépe a nejen, že předvánoční stres nebudete tak těžce snášet, ale na svátky se naopak budete stoprocentně těšit.

-jd-

Foto: pixabay

 

 

 

Populární články

Související články

Vše o cestování na výstavě v Letňanech 15.-17.3. 2024
CestováníLifestyleRelaxSoutěžZaujalo vás

Cestování všemi způsoby

Baví vás cestování v karavanu nebo toužíte plout na lodi kolem světa nebo...

Trendy zdraví a krásyWellness

Lázeňská sezóna 2021 zahájena!

Jako v ostatních případech, i světově proslulé Mariánské Lázně do toho svátku zdraví...

Krása a zdravíTrendy zdraví a krásyWellness

Nechte se hýčkat

Hotel Mandarin Oriental, Prague nabízí ve svém SPA exkluzivní světoznámou britskou kosmetiku značky...

GurmánTrendy zdraví a krásy

Odstartujte zimní rána s chutí! Vyzkoušejte skvělé snídaně s kaki Persimon Bouquet

Oranžové ovoce s nevšedním názvem kaki je ideální společník pro chladná podzimní...