Úvod Lifestyle Cestování Výstava za oponou a adventní trh na zámku Děčín
CestováníDětiVýstavy

Výstava za oponou a adventní trh na zámku Děčín

27
????????????????????????????????????

Zámek Děčín ožil vánoční atmosférou. Interiéry i exteriéry jsou připraveny na vrchol předvánočního období, na návštěvníky čeká 11. prosince adventní trh. Hlavní nádvoří zaplní desítky stánků s historickými řemesly a tradičními výrobky.

Adventní trh začíná již 11. prosince

O vánoční atmosféru se postarají děčínské pěvecké sbory i oblíbené atrakce. Přímo ve vánočně vyzdobeném zámku proběhnou hrané vánoční prohlídky. Návštěvníci se podívají do rodiny předposledního majitele zámku Jaroslava Thuna a jeho manželky Marie právě v době největšího předvánočního shonu. Večer uzavře adventní koncert Fragium 16. Barokní hudbu představí nové děčínské hudební těleso se sólistkou Martinou Záhorovou.
Po celou dobu adventu, tedy celý prosinec, probíhá na zámku Děčín také výstava Za oponou. Jedná se o výstavu ze světa divadla. K vidění je sbírka divadelních kostýmů, rekvizit a kulis, které za dobu sedmdesáti let své existence nashromáždil děčínský divadelní spolek Karel Čapek. Výstava Za oponou potrvá na zámku do 30.dubna 2017.

Dětské vánoční dílničky

„Jak název výstavy Za oponou napovídá, jedná se o výstavu ze světa divadla. K vidění je sbírka divadelních kostýmů, rekvizit a kulis. Návštěvníci výstavy mohou usednout na královský trůn nebo třeba projít peklem,“ uvádí Ing. Iveta Krupičková, ředitelka zámku Děčín. „Připravena je i řada kostýmů, do kterých se návštěvníci mohou obléknout, a dokonce se v nich vyfotografovat. A protože výstava je v zámecké černé kuchyni k vidění po celou dobu adventu, jsou pro děti připraveny vánoční dílničky, v nichž si mohou vyrobit vánoční dekorace či přáníčka. Všechny své výrobky si pak odnést domů a použít je třeba jako drobné dárky pro své blízké,“ dodává Iveta Krupičková.

Přijďte i mezi svátky

Výstava bude přístupná i mezi Vánocemi a Novým rokem kromě dnů 24. a 25. prosince a 1. ledna, kdy je zámek uzavřen. V roce 2017 bude pokračovat až do 30. dubna. Výstavu Za oponou, probíhající po celou dobu adventu, připravil zámek ve spolupráci s divadelním spolkem Karel Čapek. Jedná se o unikátní výstavu divadelních kostýmů, rekvizit a scénických prvků, které se během sedmdesátileté historie spolku podařilo hercům nashromáždit v kulisárně, rekvizitárně a kostymérně.

-mg-
Foto: Zámek Děčín

Populární články

Související články

Cestování

Pozvánka do nejsevernějších Čech

Národní park České Švýcarsko je nejmladším z kvarteta NP České republiky. Hlavním...

Vše o cestování na výstavě v Letňanech 15.-17.3. 2024
CestováníLifestyleRelaxSoutěžZaujalo vás

Cestování všemi způsoby

Baví vás cestování v karavanu nebo toužíte plout na lodi kolem světa nebo...

CestováníKulturaVýstavyZaujalo vás

Kam budeme letos cestovat?

Již za pár dní vedou veletrhy HOLIDAY WORLD & REGION WORLD trendy...

Pázdniny na|Zanzibaru nemají chybu
CestováníKulturaZaujalo vás

Dva týdny prázdnin na Zanzibaru

Když přistanete na letišti na Zanzibaru, projdete další kontrolou zavazadel a teprve...