Úvod Filmy Příběh, který se může odehrát jen jednou v roce
Filmy

Příběh, který se může odehrát jen jednou v roce

31
Anděl Páně 2

ap2plakat-final-bez-kredituVolné pokračování jedné z nejúspěšnějších českých pohádek Anděl Páně s Ivanem Trojanem a Jiřím Dvořákem si získalo srdce diváků a vytvořilo nový rekord návštěvnosti.

Pokračování po jedenácti letech

V hlavních rolích příběhu, se tedy opět setkáme s oblíbenou dvojicí – andělem Petronelem a čertem Uriášem v podání Ivana Trojana a Jiřího Dvořáka. Kvůli jejich tahanici se jablko ze stromu Poznání zakutálí na Zemi. Petronel s Uriášem se ocitnou v malém českém městě v předvečer svátku svatého Mikuláše, Potkávají holčičku Anežku a její maminku, které nemají právě šťastné období. Když jim ale naše dvojice pomůže se světskými starostmi, cesta k získání kouzelného jablka je otevřená. Petronela s Uriášem čeká řada překážek a dobrodružství, díky nimž objeví, to, co má skutečnou cenu a nejen pro lidi – lásku, přátelství a schopnost pomoci druhému v nouzi.
Anežku hraje Anička Čtvrtníčková, její maminku Magdalenu Vica Kerekes, v dalších rolích uvidíme Pavla Lišku, Stanislava Majera a Marka Taclíka jako trio zlodějských kumpánů, nabubřelého majitele krejčovské dílny hraje Bolek Polívka, dále uvidíme Vojtu Dyka, Mariána Labudu a samozřejmě Jiřího Bartošku v roli Boha. V hvězdném nebi se sejde hvězdná sestava – Klára Issová, Lucie Bílá, Gabriela Osvaldová, Martin Huba, Jiřina Bohdalová nebo Veronika Žilková.

Rekordní premiéra

Nová pohádka má za sebou první a rovnou rekordní víkend v kinech. Od čtvrteční premiéry film vidělo podle údajů distributora, společnosti Falcon 199 300 diváků, což je nová nejvyšší návštěvnost prvního víkendu mezi českými filmy. Až doposud žebříčku kralovala komedie Babovřesky se 140 236 diváky. Anděl Páně 2 jako první český film rovněž prolomil nadvládu víkendové návštěvnosti zahraničních titulů a dostal se do první desítky všech nejnavštěvovanějších filmů za první víkend v České republice. Se započítáním návštěvnosti předpremiérových představení má v této chvíli film Anděl Páně 2 na svém kontě již 222 678 diváků.

-mž-
Foto: Česká televize a Marlene Film Production

Populární články

Související články

FilmyTéma dneUmění

Další triumf českých sklářů!

Po takových unikátních projektech, jakým byl kupříkladu osmitunový skleněný sarkofág pro dánskou...

DivadloFilmySpolečnost

Jedenáct českých umělců v Síni slávy

Umělecké sdružení Artes už po šesté rozdávalo ocenění Mistr zábavního umění! Emoce, dojetí...

FilmyKnihyNovinky

Labutí Burianova píseň

Na předvánoční trh přichází kniha Ivana Černého, která potěší. Hlavně starší čtenáře,...

CestováníFilmyGurmánSpolečnost

Bobule konečně vyrazily do světa

Lépe řečeno do našich kin. Dlouho čekávaná premiéra závěrečného dílu úsměvné filmové...