Úvod Lifestyle Chloe Cheese v zajetí umění
LifestyleOsobnosti

Chloe Cheese v zajetí umění

36

„Vždy jsem si myslela, že povolání umělkyně je jako každé jiné. Pro mě je naprosto běžné vyjadřovat se prostřednictvím umění,“ říká přední britská umělkyně Chloe Cheese.

Chloe Cheese je umělkyní světového formátu s veřejnými sbírkami v britském Victoria & Albert muzeu. Ve své poslední kolekci zaznamenává svou vášeň v nacházení neobyčejného v obyčejném každodenním životě. Hledá a nachází krásu ve věcech, které by většina lidí přešla bez povšimnutí a donutí nás zastavit se a alespoň na chvilku relaxovat.

Chloe Cheese White Shelf Framed Print
White Shelf Framed Print, Chloe Cheese, ATHENA

„Má matka a všechny její přítelkyně byly umělkyněmi. Žily jsme v malé vesničce v Essexu a tak jsem měla za to, že „umělec“ je naprosto běžným povoláním. Jako dítě jsem trávila hodně času v kuchyni, kde jsem malovala. Malovala jsem na kuchyňském stole, zatímco maminka vedle mě pracovala na ilustracích. Velmi realistický pohled na umění mi pak dávaly návštěvy ve studiích maminčiných přátel umělců a rozhovory, které s nimi maminka vedla. Udělala jsem si obrázek o tom, jak žijí a o čem přemýšlejí. Když jsem pak v šestnácti letech šla na uměleckou školu, základy pro mou tvorbu byly prakticky položeny. To byla sedmdesátá léta, kdy jsem cítila silný vliv pop artu, hudby a mladé kultury této doby?“ říká Chloe.

Jak byste popsala svůj styl?

Mám ráda vrstvení barev, jejímž výsledkem může být abstraktní obrázek. Často jsem dělala litografie a mono tisky. Také jsem pracovala jako ilustrátorka. Ačkoliv dnes se ilustrování věnuji jen výjimečně, donutilo mě to malovat prakticky pořád a zajímat se o vypravěčskou kvalitu svých obrázků.

Jak vypadá vaše ráno před tím, než se pustíte do práce?

Uvařím si šálek kávy a chvilku se procházím po zahradě. Kochám se rostlinami, které mám ráda v každém ročním období. Zahrada vyčistí mou mysl a propojí mě s realitou přírody. Musím se hodně držet, abych na zahradě nezačala pracovat, což by vzalo hodně mé kreativní energie. Svůj pracovní stůl, který se jako v dětství nachází v kuchyni, si většinou připravím večer. V kuchyni pracuji kvůli nejlepšímu světlu, kterého se mi tam dostává a hlavně tam jsem obklopena svými oblíbenými hrnečky a miskami, které mě také inspirují. Doma jsem začala pracovat, když mé děti byly malé a dnes doma pracuji, protože mé obrázky se domovem inspirují. Velmi se zajímám o domácí interiéry, často využívám kousky ,které patřily mé matce, inspirují mě věci, na kterých je podepsán zub času. Každý můj obrázek je příběhem v reálném čase, kdy jsem ho namalovala.

Chloe Cheese Sea View
Sea View, Chloe Cheese, ATHENA
Chloe Cheese Lemons Framed Print
Lemons Framed Print, Chloe Cheese, ATHENA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdroj: http://www.athenaart.com

 

Populární články

Související články

Vše o cestování na výstavě v Letňanech 15.-17.3. 2024
CestováníLifestyleRelaxSoutěžZaujalo vás

Cestování všemi způsoby

Baví vás cestování v karavanu nebo toužíte plout na lodi kolem světa nebo...

KnihyOsobnosti

Jirka, Mirek, Slávek a ti druzí…

Memoárová literatura patří ke čtenářsky nejoblíbenějším žánrům. Populární pražské Nakladatelství Olympia publikace životních...

Lifestyle

Moser strom v hotelu Mandarin Oriental

Křišťál Moser se letos poprvé ukazuje v novém kabátě. V rámci re-brandingu značky představila...

LifestyleMódaMódní trendyNákupy

Připravte se na období večírků a plesů se značkou Reserved

Reserved vítá sezónu vánočních večírků a novoročních plesů s capsule kolekcí, která...