Úvod Krása a zdraví Trpí vaše pleť žízní?
Krása a zdravíNovinkyTrendy zdraví a krásy

Trpí vaše pleť žízní?

27

Napětí, šupiny, červenání, drsná pleť. Jak ale poznáte, že přípravek, za který jste ochotna vydat nemalý peníz, je tím pravým? Existuje na trhu vůbec krém, který může hydratovat od rána do večera? Nebo na krému zas tak moc nezáleží a postačí nám 2 litry vody denně?

Odborníci se shodují v jednom: ať krémy se zázračnými molekulami či s rostlinnými výtažky, všechny mají jediný cíl: dodat pleti hydrataci a pokud možno co nejdéle ji tam udržet. Potud teorie. Co ale praxe?

ZL6U1130

To, že ne všechny přípravky tak účinkují, je bohužel smutná realita. A jak zavlažování vůbec funguje? Nezávislé testování potvrdilo, že téměř všechny přípravky dokáží hladinu vláhy zvednout zhruba o dvacet procent, což je řekněme lepší než nic. Extrémně vysušenou pokožku ovšem nezachrání. Hydratační krémy udržují vlhkost pokožky tím, že posilují její vrchní ochrannou vrstvu. Nejmodernější krémy sice dokáží dopravit vláhu i do hlubších vrstev, ale to je zas trošku zbytečná práce. Největší množství vlhkosti kůže totiž čerpá ze svých nejspodnějších zákoutí, kam ji dopravují cévy. A k tomu, aby je měly odkud čerpat, je zapotřebí tělo napumpovat dostatečným množstvím tekutin. Bez 2 litrů vody denně se tedy vaše kosmetická kůra tedy opravdu neobejde. Z toho tedy vyplývá, že tekutiny účinnosti hydratačních krémů napomáhají. Pijte tedy lehké minerálky, bylinné čaje, ovocné a zeleninové šťávy a čistou vodu. Započítává se i tekutina v potravinách, tedy polévky, okurky, melouny a podobně. Pokud vaše tělo bude trpět nedostatkem tekutin, poničíte tzv. lapače vody, takové studánky, které udržují vláhu ve vrchní vrstvě kůže.

ZL6U1137111

Na závěr je třeba říct, že bez dobrého hydratačního krému se, ať již jste majitelkou jakéhokoliv typu pleti, neobejdete. Suchý vzduch ztrpčuje život nejedné z nás a to nemusíme 8 hodin denně trávit jen v klimatizované kanceláři. Hlavně ve městě často střídáme prostředí, kterým se pleť musí přizpůsobovat, čímž ztrácí pozornost a vysušuje se. Většina přípravků se dnes naštěstí vyrábí v různých verzích, takže určitě najdete takovou, která vám padne.

Foto. archiv firem a abelsonstudio.com

Intenzivní hydratační sérum, La Roche Posay, 499 kč.
Intenzivní hydratační sérum, La Roche Posay, 499 kč.
Cactus flower, hydratační sprej, Kiehl´s, 720 Kč.
Cactus flower, hydratační sprej, Kiehl´s, 720 Kč.
Aquasource, Biotherm, od 605 kč.
Aquasource, Biotherm, od 605 kč.
Aqualia Thermal, Vichy, 559 Kč.
Aqualia Thermal, Vichy, 559 Kč.

Populární články

Související články

Krása a zdraví

Představujeme jedinečné Ozdravné centrum FUZHI

V čase respiračních chorob, dlouhotrvajícího boje s pandemií covidu a dalších nástrah, oslabujících naší...

CestováníNovinkyTéma dne

Prožijte ve zdraví bezstarostnou dovolenou snů, stáhněte si aplikaci s lékařem v telefonu

Okamžitá lékařská péče není jen výsadním právem majetných. Věděli jste, že opravdu...

Krása a zdravíWellness

Věnujte v novém roce více času péči o tělo a mysl

Že je novoroční předsevzetí považováno za klišé? Ne tak docela. Zvolíte-li si...

KnihyNovinky

Rybičkové záložky v knize o vodníkovi Škvejchlovi

Proč bydlíš v rybníku, zelený vodníku? je název nové pohádkové knihy hudebnice,...