Úvod Luxus Šperky Perly sluší ženě v každém věku
Šperky

Perly sluší ženě v každém věku

30

ring_perlaPerly se řadí mezi elegantní doplňky s velkou nadčasovostí. Takový šperk si totiž může dovolit nosit mladá dívka, ale i dospělá či starší žena – sluší totiž v každém věku. Často jsou proto oblíbeným dárkem k maturitě či promoci, jelikož je předem jasné, že nikdy nevyjdou z módy. Své o tom věděla i Marylin Monroe nebo bývalá americká první dáma Jackie Kennedy. Ta tvrdila, že „perly se hodí vždy“.  A jaký v sobě nesou význam? Své nositelce mají do života přinést štěstí a lásku. 

Perlové šperky lichotí každé pleti, současně vašemu outfitu dodájí styl. I proto by neměly náušnice či přívěšek s perlou chybět v žádné šperkovnici. Na výběr jsou samozřejmě různé tvary, velikosti, ale také barvy – od klasických bílých, krémových a broskových až po exotické tmavě zelené až černé. Světlé odstíny jsou spíše pro romantické, elegantní slečny a dámy, jelikož v sobě přeci jen nesou trošku nádechu vintage. Pro extravagantnější ženy vybírejte tmavší barvu, která je ale stejně jako všechny tyto doplňky stále nadčasová. Jako dárek potěší k narozeninám, výročím či významým událostem, jako je maturita či promoce.
Pokud však chcete do perel investovat, je vhodné si je před koupí pořádně prohlédnout. „Pravá perla by na prvníPERLA_pendant_white pohled měla mít nějaké prohloubeniny či vyvýšeniny v podobě rýh, dolíčků nebo kopečků, nemusí tedy být dokonale kulatá. Ani její barva většinou není po celém povrchu úplně stejná a její lesk bývá spíše lehce zastřený. V takovém případě si můžeme být jistí, že perla není umělá. Jako investice jsou však žádanější dokonalé perly s pravidelným tvarem, bezchybným povrchem a rovnoměrně rozloženou pigmentací,“ vysvětluje Jana Vernerová ze společnosti DIC. Dodává však, že někdy může být dokonalost hodnocena jako nedostatek, jelikož některé nerovnosti dodávají atraktivitu a to cenu zvyšuje.

Krása v nepravidelnosti

PERLA_earrings_blackPravá perla by měla mít na první pohled nějaké prohloubeniny nebo vyvýšeniny v podobě rýh, dolíčků nebo kopečků, nebude mít tedy dokonale kulatý tvar. Ani její barva nebude po celém povrchu úplně stejná a její lesk bude spíše lehce zastřený. V takovém případě si můžeme být jistí, že perla není umělá. Jako investice jsou však žádanější dokonalé perly s pravidelným tvarem, bezchybným povrchem a rovnoměrně rozloženou pigmentací.
Šperky s perlami jsou neskutečně variabilní. Padnou skvěle k pracovnímu kostýmku, ale rozumí si také s nefomálním oblečením. Perlové náušnice jsou skvělou volbou do práce, kdy působí velice elegantně a nenuceně a mohou být skvělou alternativou k diamantovým náušnicím. Nadčasovost dokáží vykouzlit i s večerním lookem a honosnější róbou. Na perlové náhrdelníky nikdy nedala dopustit ani módní ikona Coco Chanel nebo ženy v královských rodinách – Grace Kelly, princezna Diana či  královna Alžběta.

Foto: DIC

Populární články

Související články

AmbasadořiŠperky

Natálie tančí s Kubistik

Romantickému vzezření šperků, na které jsme povětšinou zvyklí, se vymyká kolekce Kubistik...

KnihyŠperky

Granatus Bohemicus: Co vše bychom měli vědět o českých granátech

Řeč je o nerostech, jedinečných červených kamenech, které patří mezi nejstarší známé...

NákupyŠperky

Kampaň značky Tous s Emmou Roberts je tu!

Slavnostní období se blíží a všichni hledají ten perfektní dárek. Tous to...

LuxusŠperky

Chanel představuje novou kolekci šperků COCO CRUSH

Kolekce, v níž najdeme jednoduché prsteny a náramky, je inspirování pro Chanel...