Úvod Móda Tradiční krejčovina, klobouky a poprvé i modely pro muže v zimní kolekci Kateřiny Geislerové  
MódaMódní trendyNávrháři

Tradiční krejčovina, klobouky a poprvé i modely pro muže v zimní kolekci Kateřiny Geislerové  

33

Modely návrhářky Kateřiny Geislerové jsou určeny ženám, které se nebojí vystoupit z davu a milují nápaditou módu, jež jim dodává eleganci, originalitu a francouzský šarm. Propracované řasení, vrstvení, průstřihy, dlouhé vypasované siluety a kvalitní materiály doplňují v nové kolekci pro podzim/zimu 2017/18 také luxusní klobouky české značky Tonak, které designérka pro kolekci navrhla. 

KG_AW17_18_group2

„Kolekcí, kterou jsem nazvala UPSIDE UP, což ve volném překladu znamená „návrat k normální situaci“, se vracím ke klasickému střihu. Tím je typicky ženská silueta s útlým pasem, kde zdánlivě klasický vzhled podtrhují kvalitní materiály jako je vlna, kašmír, kůže a hedvábí, doplněné o zajímavé detaily a prvky. Perfektní střihy a precizní krejčovina jsou to, co na své práci nejvíce miluji,“ říká Kateřina Geislerová.
02_KG_AW17_foto Michaela Dzurna
014HD_KG_AW17_foto Michaela DzurnaHřejivá pletenina tvoří ústřední linku procházející napříč celou kolekcí. Objevuje se na šatech, svetrech, sukních i kalhotách. Prudce elegantní kalhotové kostýmy s projmutými saky vyrovnávají proporce těla pomocí trendy střihu kalhot do zvonu. Nechybí kvalitní kabáty a vesty, které se díky typickým střihům a materiálům staly v průběhu sezón ikonickými prvky kolekcí Kateřiny Geislerové. Inspiraci Paříží návrhářka nezapře v žádné ze svých kreací, už vůbec ne v odvážných modelech z černých krajek, v nichž se každá žena cítí rafinovaně a sexy. Vůbec poprvé v kolekci najdeme modely pro muže tvořené košilemi, kalhotami a kabáty, nesoucími se v stejném duchu zdánlivé klasiky. Barevně při tvorbě návrhářka sáhla po kohoutích vzorech i výrazných tónech vínové, červené, oranžové a žluté. Neopomněla ani jemné odstíny bílé a šedé, či oblíbenou tmavě modrou a černou.

03_KG_AW17_foto Michaela Dzurna

Kateřina Geislerová je známá pro svoji vášeň k pokrývkám hlavy. Ať už se jedná o úpletové kukly, jež poprvé uvedla loňskou zimu, nebo klobouky. Rozhodla se proto spojit síly s tradičním českým výrobcem Tonak a navrhla vlastní kolekci autorských klobouků. „Základní silueta kolekce je zahalená, potřebovala jsem tudíž i pokrývky hlavy. Přání spolupráce s českou firmou s dlouholetou tradicí se mi splnilo díky společnosti Tonak. Nesmírně se mi líbí jejich pojetí  klasiky a dnes již tak těžko dosažitelná kvalita zpracování a materiálů. Tonak má za sebou více než dvou set letou zkušenost s výrobou klobouků, nicméně zůstává velmi moderní co se forem a barev týče,“ vysvětluje návrhářka svoji spolupráci s Tonakem a doplňuje: „Při tvorbě jsem se držela „klasického“ vzhledu klobouků a snažila jsem se jim přidat svůj rukopis, takový můj poslední dotek. Doslova jsem si hrála s možnostmi, které materiál a forma nabízely.“

022HD_KG_AW17_foto Michaela Dzurna 018HD_KG_AW17_foto Michaela Dzurna

Populární články

Související články

MódaMódní trendy

Ledové království na nohou

Animovaný film Ledové království se poprvé promítal v kinech v roce 2013. Neobyčejný příběh...

MódaSpolečnostTéma dne

Maestro Žorž Rovalis v Praze

Holiči a kadeřníci, vizážisté, filmaři a především ženy a dívky, toužící státi...

Módní trendy

Vánoční lucerničky pro radost dětí i dospělých

Jak známo, letitý zvyk zdobení vánočních stromků přišel do českých zemí s největší pravděpodobností...

MódaMódní trendyNákupy

Elegantní i poslední den v roce

23Konec roku je ve znamení oslav a šampaňského. Všechny ženy touží po...