Úvod Lifestyle Gurmán Objevte unikátní umění míchání whisky
GurmánLifestyle

Objevte unikátní umění míchání whisky

25

Stát se svým vlastním master blenderem a proniknout do tajů fascinujícího světa umění míchání whisky. Zážitkový program The Blend značky Chivas Regal, během kterého budou mít účastníci jedinečnou možnost si pod vedením jednoho z největších odborníků na whisky u nás, Zdeňka Kortiše, namíchat svoji vlastní blended whisky, přinese zejména nevšední zážitek. 

Chivas Regal_The Blend_1

The Blend představuje profesionálně řízený edukačně-degustační program, který účastníkům umožní nejenom prohloubit znalosti o věhlasné skotské whisky, ale také si vyzkoušet na vlastní kůži umění jejího míchání. Tzv. blendování je sofistikovaný proces, při kterém master blender míchá obilné a single malt whisky tak, aby jednotlivé komponenty byly v dokonalém souladu. „Projekt The Blend poodhaluje rozmanitost, bohatou historii a lidský um stojící za celosvětovým úspěchem skotské whisky.

Zdenek Kortis_MKR_8982

Ikonická značka Chivas Regal stála u zrodu kategorie luxusní, v dnešní terminologii ultraprémiové whisky. Účastníci během workshopu pochopí, jak složitým procesem míchání whisky je. Zároveň si interaktivně vyzkouší roli blenderů, což je zážitek, který doporučuji vyzkoušet. A nemusíte ani do Skotska, stačí do nejbližšího baru,“ říká Zdeněk Kortiš, znalec, sběratel a whisky ambasador společnosti Jan Becher – Pernod Ricard. Ten se v průběhu večera stává nejenom lektorem, ale také poradcem, který vede jednotlivé kroky samotného míchání, ochutnává a hodnotí výsledné blendy.

Chivas Regal_The Blend_6

Exkluzivní večery, které se budou v Česku konat vůbec poprvé, poběží ve vybraných barech a restauracích po celé republice od ledna do dubna 2018. Vstupenky na jednotlivé akce budou k prodeji od prosince na webových stránkách www.theblend.cz.

Populární články

Související články

Vše o cestování na výstavě v Letňanech 15.-17.3. 2024
CestováníLifestyleRelaxSoutěžZaujalo vás

Cestování všemi způsoby

Baví vás cestování v karavanu nebo toužíte plout na lodi kolem světa nebo...

GurmánKnihy

Unikátní kuchařka snadných receptů orientální kuchyně

Kavkaz, speciálně Gruzie, se honosí jednou z nejoceňovanějších kuchyní světa. Po staletí...

GurmánKnihy

Unikátní kuchařka základních receptů orientální kuchyně

Kavkaz, speciálně Gruzie, se honosí jednou z nejoceňovanějších kuchyní světa. Po staletí...

GurmánUměníVýstavy

Za dobrým vínem a…

… výborným výtvarným uměním zve požitkáře všeho druhu známá pražská vinárna U...