Úvod Knihy Velká kniha horoskopů
Knihy

Velká kniha horoskopů

30

Pražské nakladatelství Brána před krátkým časem opět potěšilo milovníky astrologie, hvězd a esoteriky. Známá autorka Olga Krumlovská, která napsala více jak třicet knih, zabývající se dlouhodobě touto tématikou, svým čtenářům tentokrát naservírovala objemný svazek, ve kterém srovnává jednotlivé astrologie široké palety světových kultur.

DSC_8087Na téměř čtyř stech stranách představované publikace čtenáři najdou základní charakteristiky horoskopů evropských a orientálních, ba i keltských, cikánských, indiánských a egyptských. Především laik bude překvapen, jak velmi se vzájemné znaky a dispozice zrozenců určitého období shodují, i když se jednotlivé kultury vzájemně neznaly a nemohly se ovlivňovat.

Hvězdy nad naší hlavou

Velká kniha horoskopů nám přináší základní orientaci ve světě horoskopů a ukazuje, jak se do názvů jednotlivých znamení promítá filozofie daného národa. A třebaže se pojmenováním liší, základní znaky jsou totožné. Je to proto, jak autorka zdůrazňuje v úvodu publikace, že všechny astrologie musí být založené na stejném základě – a tím jsou hvězdy nad naší hlavou.

Kdo je kdo

PhDr. Olga Krumlovská (nar. 1963 v Chomutově) je česká autorka, která se mj. zabývá orientálním léčením,

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

tajemnými silami či paranormálními jevy. Vystudovala gymnázium s pedagogicko-psychologickým zaměřením a poté Univerzitu Karlovu, Fakultu žurnalistiky. Její babička se věnovala bylinkářství a její děd prožil dva roky v Mongolsku, kde se zabýval orientálními léčebnými praktikami a tamější filozofií. V jejích prarodičích jsou nejspíše kořeny Olžina pozdějšího zájmu, které ji časem přiměly k psaní knih na téma jógy, alternativní medicíny, astrologie či tajemných jevů a magie. Z její tvorby namátkou jmenujeme: Jóga prstů, Andělské horoskopy, Léčení těla a duše nebo Harmonický život, Barvy, tvary a talismany předků či Tajemná místa republiky.

 

Ivan Černý
Foto Miroslav Feszanicz

Populární články

Související články

Knihy

Zcela výjimečná literatura

Na knihkupeckých pultech se v pyramidách překladového balastu jako příslovečný diamant v hoře hlušiny...

KnihyUmění

Za psacím stolem s Karlem Sýsem

Jmenovaný umělec, se kterým jsme před krátkým časem hovořili, patří mezi nejlepší...

Knihy

Do jaké míry známe slovenskou historii?

Toť kardinální otázka, tykající se především našich spoluobčanů. Od listopadu devětaosmdesát minulého...

Knihy

Pouze pro silné nervy!

Jsou či nejsou? Toť otázka. Lidé mají pověrčivost v krvi. Od náboženských blouznivců...