Úvod Móda WHITE NOW Taťány Kovaříkové
MódaMódní trendyNávrháři

WHITE NOW Taťány Kovaříkové

26

Taťána Kovaříková, která patří k české návrhářské špičce, je známá svou oblibou černé barvy. Sama se v ní velmi dobře cítí a černý model nechybí v žádné kolekci, která vzniká pod její taktovkou. Modely pro jaro-léto 2019 překvapují svou stěžejní barvou v podobě bílé.

TATIANA_lookbook_SS2019_1

Jak sama návrhářka říká: „Móda je o pocitech, samozřejmě vždy v kombinaci s kvalitním materiálem a výborným krejčovským zpracováním. Rozmanitost barev mám velmi ráda, a i když černá je mou preferovanou, vnímám ji jako velmi sofistikovanou, kolekce jaro-léto 2019 je protknutá světlem a za stěžejní barvu jsem zvolila bílou – evokující relaxaci, ženskost a čistotu stylu.“

Tatana Kovarikova_portret_foto

„From runway to reality“ by mohl být slogan nové kampaně ke kolekci s názvem WHITE NOW, kterou Taťána Kovaříková svěřila úspěšné fotografce Anně Kovačič. Módní návrhářka požádala o pózování před objektivem tři nádherné, inspirující ženy plné radosti ze života.

TATIANA_kampanSS2019_1[4]

„Herečka Jitka Asterová, spisovatelka Barbara Nesvadbová a herečka Anna Kameníková jsou přesným ztělesněním ženy, pro které tvořím,“ říká Taťána Kovaříková a dodává: „Vážím si žen, které se nebojí být ženami, jsou krásné, odvážné a osobité. Pro celou kolekci je ústředním znakem světlo v podobě bílé a zlaté, nicméně oblíbená černá má také své zastoupení.

TATIANA_lookbook_SS2019

Jádro kolekce tvoří stavební prvky letního šatníku: top kusy, které nikdy neomrzí, ale i přesto jsou nepřehlédnutelné. Modely prezentují kontrasty forem a rafinovanost nejen v podobě dlouhých šatů. Materiál: tyl, krajka a hedvábí. Odhalená ramena, letní kabáty, korzety, večerní šaty z taftu a flitrů…to vše v souladu tzv. slow fashion, která má za cíl důraz na řemeslnou dovednost, kvalitu a tradici s respektem k biodiverzitě a lidským právům. Jednotlivé modely navazují na předešlou kolekci a dají se kombinovat. Kvalitní materiály vyrobené v Evropě doplňuje precizní zpracování, které vydrží. Samotná výroba kolekce vznikla v České republice, a to v ateliéru návrhářky na Starém městě v Praze.

Populární články

Související články

MódaMódní trendy

Ledové království na nohou

Animovaný film Ledové království se poprvé promítal v kinech v roce 2013. Neobyčejný příběh...

MódaSpolečnostTéma dne

Maestro Žorž Rovalis v Praze

Holiči a kadeřníci, vizážisté, filmaři a především ženy a dívky, toužící státi...

Módní trendy

Vánoční lucerničky pro radost dětí i dospělých

Jak známo, letitý zvyk zdobení vánočních stromků přišel do českých zemí s největší pravděpodobností...

MódaMódní trendyNákupy

Elegantní i poslední den v roce

23Konec roku je ve znamení oslav a šampaňského. Všechny ženy touží po...