Úvod Divadlo Laskonky chutnají i pomáhají
DivadloKultura

Laskonky chutnají i pomáhají

28

Laskonky, charitativní představení podle knihy Barbary Nesvadbové uvede 24. června Divadlo Na Maninách. Výtežek z představení věnuje celý do poslední koruny Nadační fond Be Charity malému chlapci Hynkovi, který utrpěl úraz v bazénu. 

Charitativní divadelní představení se sladkým názvem Laskonky uvede dne 24. 6. 2019 od 19 hodin Divadlo Na Maninách. Představení v režii Ireny Žantovské vzniklo na motivy knihy Barbary Nesvadbové a přináší pohled na každodenní starosti a radosti, co mohou potkat každého z nás a ukazují nám, jak krásný a barevný, ale zároveň i nespravedlivý může náš život někdy být…Všechny tyto oblasti života představí skvělé dámy a  úžasné herečky: Jitka Asterová, Ivana Jirešová a Daniela Choděrová. 

Celý výtěžek představení věnuje Nadační fond Be Charity malému chlapci jménem Hynek Skůra. Ten v létě 2014 utrpěl úraz v bazénu a byl v kritickém stavu letecky převezen do nemocnice. Došlo k  poškození mozku v důsledku doby strávené pod vodou. Vzhledem k tomu, že se to stalo v jeho třech letech, je velká šance na návrat do plnohodnotného života. Terapie v Axonu je ale finančně náročná – jedna stojí 68 800 Kč. Hynek také podstupuje delfino terapii, Feldenkrais cvičení, biofeedback, vitalism a logopedii, dále rehabilituje v Saremě Liberec. Má velkou šanci s nepřízní osudu bojovat a to i díky tomuto představení.  

Nadační fond Be Charity moc děkuje dámám, které se zřekly honoráře a také Divadlu Na Maninách, které poskytlo prostor a technické zázemí. Pokud i Vy chcete Hynečkovi pomoci a máte rádi divadlo, kupte si vstupenky za 350 Kč, 450 Kč nebo 550 Kč na www.divadlonamaninach.cz nebo na info@becharity.cz

Populární články

Související články

CestováníKulturaVýstavyZaujalo vás

Kam budeme letos cestovat?

Již za pár dní vedou veletrhy HOLIDAY WORLD & REGION WORLD trendy...

Pázdniny na|Zanzibaru nemají chybu
CestováníKulturaZaujalo vás

Dva týdny prázdnin na Zanzibaru

Když přistanete na letišti na Zanzibaru, projdete další kontrolou zavazadel a teprve...

Kultura

Haló, paní Bohunko…

Populární pražská AA-gallery výtvarného umění v Domě u Černohorských na Újezdě je...

HodinkyKultura

Výstava hodinek na pražském Žofíně 20.-21. října

Hodinky jsou pro mnoho mužů jediným krášlícím prvkem. Můžeme k nim ještě počítat...