Úvod Společnost Zveme vás na ples
Společnost

Zveme vás na ples

31

Plesy a bály zaznamenaly svůj největší rozmach v průběhu devatenáctého století. V Rakousku v té době vzniká valčík, polka v Čechách, v Polsku mazurek a další, dodnes oblíbené tance. Na plesovou sezónu čekají ženy v mnoha státech nejen evropského kontinentu.

IMG_2658

Je to příležitost při níž si ženy mohou obléknout oslnivé róby a vyžadovat totéž od svých mužských protějšků. V průběhu staletí se nároky na ženskou módu proměňovaly. V dnešní době, kdy se nabízí nesčetné množství látek, vzorů a střihů je těžké být originální. Společnost HARIBO se o to pokusila. Inspirací pro ně byl, jak jinak než – HARIBO sortiment. Vytvořené modely jsou skutečně k nakousnutí. Společnost HARIBO ve spolupráci s docentkami odborných vysokých škol oboru módní design a tvorba v Trevíru a Bielefelu a jejich studenty připravila jednoznačně originální a netradiční modely plné vtipu a fantazie. Společným úsilím vytvořili okolo padesáti HARIBO modelů, s kterými se zúčastnili první světové soutěže „HARIBO móda“ a Vám je přináší jako tip pro nadcházející plesovou sezónu.

Modely Haribo
„O společnosti HARIBO je známo, že se snaží jít neustále kupředu, vymýšlet stále něco nového, nevšedního a originálního. Jednoduše vytváří svůj vlastní hravý svět,“ říká Ing. Jan Růžanský, jednatel společnosti HARIBO. „Tato snaha jde ovšem za hranice běžných věcí. Velmi nás oslovila myšlenka spojení módy a různých pamlsků. Krásné šaty jsou uměleckým dílem, stejně jako cukrovinky HARIBO, jejíž tradice a věhlas se budovaly několik desítek let. Výsledek spolupráce docentek dvou vysokých odborných škol – z Trevíru profesorky Uty Kimling – Greno a Annegrety Friehe z Bielefelu a studentů oděvních škol – mohli vidět návštěvníci módních přehlídek HARIBO v Německu a Rakousku, kde sklidily velký ohlas. Doufáme, že se nám podaří některý z 50 modelů, které jsou chráněny v německém zemském muzeu v Koblenzi, představit i českým divákům. Prozatím jim nabízíme malou „ochutnávku“ v podobě fotografií pro inspiraci,“ dodává Ing. Růžanský.

IMG_4952_167

„HARIBO modely“ na první pohled zaujmou. Některé jejich části jsou skutečně vyráběny z lékořice a želatiny, přesto jíst je výrobci HARIBO modelů nedoporučují. Pro výrobu šatů byly převážně využity látky a materiály napodobující cukrové pochoutky. Pokud je zrovna nepředvádí krásné modelky, je jejich místo v německém zemském muzeu v Koblenzi. Pokud by někdo v jednom z modelů vyrazil na ples, působil by poněkud exoticky. Nechte se však inspirovat. Zkuste se stát například královnami maškarního plesu. Šaty nejsou jedinou cestou, jak se stát neodolatelným pokušením všech „mlsalů“. Je také možné vytvářet originální šperky. Upusťte proto uzdu své fantazii pro nadcházející plesovou sezónu.

08

Populární články

Související články

Společnost

Hold fotbalové legendě

Nové pražské nakladatelství Vzděláním a sportem k sebevědomí potěšilo (nejen) milovníky bezesporu...

SpolečnostUmění

Za jedinečnou krásou vitráží…

…  se můžeme vydat koncem měsíce září na Karlovarsko, do obce Lubenec...

DivadloHudbaKnihySpolečnostUmění

Ocenění nositelů dobré nálady

V mediální smršti kolem letošního ročníku Thálie, udělované od roku 1994 Hereckou asociací...

Společnost

Neuvěřitelná výdrž Jiřího Suchého

V roce 1931 u nás ještě vládl jako prezident Tomáš Garrigue Masaryk, v Duchcově...