Úvod Osobnosti Celebrity Radioservis, a. s. vydává nové CD pod názvem Agatha Christie – Chrámek bohyně Astarté/Zlaté pruty
CelebrityKulturaTipy DÁMY

Radioservis, a. s. vydává nové CD pod názvem Agatha Christie – Chrámek bohyně Astarté/Zlaté pruty

32

Firma Radioservis, a. s. se rozhodla obohatit nás o další novinku. Vydává nové CD, na kterém nalezneme hned dvě povídky od známé anglické spisovatelky Agathy Christie, a to Chrámek bohyně Astarté a Zlaté pruhy.

Agatha Mary Clarissa Christie Mallowan se narodila 15. září 1890 v přímořském letovisku Torquay jako nejmladší dítě amerického přistěhovalce a jeho anglické ženy. Po studiích v Paříži se v roce 1914 se provdala za důstojníka Archibalda Christieho. Za války Agatha zůstala v Ashfieldu a pracovala jako dobrovolná sestra a lékárnice v místních nemocnicích. Tam získala značné znalosti o jedech, které později využila ve svém díle. Po válce se Archie vrhl do podnikání v Londýně, zatímco Agatha zůstala doma se svou dcerou Rosalind, která se narodila rok po skončení války. V roce 1920 Agatha Christie vydala první román – Záhadu na zámku Styles. Patřičné pozornosti se jejímu dílu dostalo až v roce 1926, kdy vyšel román Vražda Rogera Ackroyda. V tentýž rok však smrt matky spolu s manželskou krizí vedly k nervovému zhroucení Agathy Christie, které vyvrcholilo jejím záhadným zmizením. Manželé Christieovi byli v dubnu 1928 rozvedeni.

V roce 1930 se  Agatha vypravila Orient-expresem do iráckého města Ur, kde se její přátelé podíleli na archeologickém výzkumu. Tato cesta znamenala velký zlom v jejím životě, neboť v Uru poznala Maxe Mallowana, o 15 let mladšího archeologa, za kterého se zanedlouho ve skotském Edinburghu provdala. Ve třicátých letech rozdělovali novomanželé svůj čas mezi několik domovů v Anglii a archeologické expedice na Blízkém východě. Během druhé světové války sloužil Max Mallowan jako styčný důstojník v severní Africe, zatímco Agatha znovu pracovala jako dobrovolnice ve výdejně léků. Po válce manželé Mallowanovi obnovili své cesty na Blízký východ. Začátkem padesátých let dosáhla vrcholu druhá kariéra Agathy Christie, a to jako autorky divadelních her, když byly v Londýně uvedeny její hry Past na myši (1952) a Svědek obžaloby (1953). Agatha Christie zemřela ve svém domě ve Wallingfordu 12. ledna 1976.

Od roku 1920 se prodala více než miliarda výtisků jejích knih. Jen bible Agathu Christie překonává v počtu jazyků, ve kterých je dostupná.

Kvůli oblíbenosti jejích povídek byla vydána i spousta CD s jejími příběhy. V tomto případě nabízí Radioservis, a. s. v rámci jednoho CD hned dvě povídky. Pokud vás tato nabídka zaujala, jednoduše si nabízenou novinku pořiďte. Její koupě vás vyjde velice levně, doporučená cena CD totiž činí pouhých 229 Kč. Tak neváhejte a objednávejte, kupujte, rozdávejte a poslouchejte!

 

Doplňující údaje:

Obsah CD: Chrámek bohyně Astarté 29:13, Zlaté pruty 24:08

Překlad a dramatizace: Eva Ruxová

Režie: Petr Adler

Účinkují: Viola Zinková, Josef Červinka, Hana Kofránková, Karel Pospíšil a Michal Pavlata

 

Kontaktní údaje:

Radioservis, a. s.

Hudební vydavatelství Českého rozhlasu

sídlo společnosti: Olšanská 3, 130 00 Praha 3

korespondenční adresa: Olšanská 5, 130 00 Praha 3

Tel.: 272 096 308

Mobil: 725 583 543

Fax: 222 716 405

E-mail: marketa.konopova@rozhlas.cz

Web: www.radioservis-as.cz

Populární články

Související články

CestováníKulturaVýstavyZaujalo vás

Kam budeme letos cestovat?

Již za pár dní vedou veletrhy HOLIDAY WORLD & REGION WORLD trendy...

Pázdniny na|Zanzibaru nemají chybu
CestováníKulturaZaujalo vás

Dva týdny prázdnin na Zanzibaru

Když přistanete na letišti na Zanzibaru, projdete další kontrolou zavazadel a teprve...

Kultura

Haló, paní Bohunko…

Populární pražská AA-gallery výtvarného umění v Domě u Černohorských na Újezdě je...

HodinkyKultura

Výstava hodinek na pražském Žofíně 20.-21. října

Hodinky jsou pro mnoho mužů jediným krášlícím prvkem. Můžeme k nim ještě počítat...