Úvod Kultura Mistr hororu Alfred Hitchcock znovu ožívá
Kultura

Mistr hororu Alfred Hitchcock znovu ožívá

32

Výjimečný talent,  psychologický thriller, filmy Psycho a Závrať, to jsou pojmy, které charakterizují jednu z nejvýznamnějších postav filmového světa Alfreda Hitchcocka. Během své více než šedesátileté kariéry režíroval přes padesát filmů. Hitchcock v nich mistrně kombinuje pocit strachu a fantazii. Navíc jim dodává svůj typický humor. Pomocí kamerových snímků z nejrůznějších úhlů a využití jisté formy voyeurismu dokázal vnést diváky do děje. Sami si pak představili brutalitu spáchaných kriminálních činů na plátně, i když tam byly zobrazeny pouze v náznacích.

Díla tohoto britského režiséra a producenta, jako je například Psycho nebo Závrať, povznesla filmovou kulturu na zcela novou uměleckou úroveň, obohatila kinematografii o nekonvenční styl vývoje zápletky příběhu. Hitchcock proslul především díky schopnosti přenést diváky na pomyslnou horskou dráhu plnou mrazivého strachu a úzkosti. Co je strašidelnější než legendární 45vteřinová scéna ze sprchy ve snímku Psycho, během níž je brutálně ubodána mladá žena?

Jediný Hitchcockovův film Rebeka získal Oscara za nejlepší film. Hitchcock byl také sběratelem detektivních povídek a má hvězdu na hollywoodském chodníku slávy.

Psací potřeby Alfred Hitchcock Limited Edition 3000

Psací potřeby značky Montblanc z kolekce Alfred Hitchcock Limited Edition jsou inspirovány psychologickými filmy slavného režiséra. Všechny komplikované detaily a symbolické odkazy mu vzdávají hold, a to jako nezapomenutelnému umělci a jeho přetrvávajícímu odkazu. Nová limitovaná edice svůj úspěch sází zejména na oddanost dokonalému řemeslnému zpracování a inovativní design. Obě kolekce, Limited Edition 3000 a Limited Edition 80, oživují ducha Alfreda Hitchcocka a navrací tíživou atmosféru z nejznámějších scén.

Tmavé schodiště objevující se  v díle Závrať  ovlivňuje celkový design kousků z této edice. Strukturovaná tmavá úprava lakovaného víčka a těla psacích potřeb z této kolekce vytváří speciální dojem, který odkazuje na Hitchcockův nechvalně proslulý „vertigo efekt“ ze zmíněného filmu.

Nůž ze scény ve sprše z filmu Psycho se také nachází na psacích potřebách, na nichž je vypodobněn ve formě klipu. Dále jsou podle tohoto thrilleru dekorovány kroužky z mincovního stříbra s rytinou. Kónické zakončení je vyrobeno z mincovního stříbra a nese 53 značek symbolizujících počet filmů, které autor během své kariéry vytvořil. Hrot per vznikl z 18karátového zlata pokrytého vrstvou rhodia nesoucí proslulou skicu Alfreda Hitchcocka.

Montblanc Alfred Hitchcock Limited Edition 80

Jako hold výraznému přínosu Hitchcocka filmovému umění vytvořila značka Montblanc speciální edici z bílého zlata limitovanou na pouhých 80 kusů. Kusy z této kolekce dramaticky zobrazují vířivý „vertigo efekt“ v černém laku s červenými detaily, které připomínají kriminální filmové scény poskvrněné krví. Víčko opět zdobí klip ve tvaru nože, tentokrát je však dekorován diamanty.

 

Populární články

Související články

CestováníKulturaVýstavyZaujalo vás

Kam budeme letos cestovat?

Již za pár dní vedou veletrhy HOLIDAY WORLD & REGION WORLD trendy...

Pázdniny na|Zanzibaru nemají chybu
CestováníKulturaZaujalo vás

Dva týdny prázdnin na Zanzibaru

Když přistanete na letišti na Zanzibaru, projdete další kontrolou zavazadel a teprve...

Kultura

Haló, paní Bohunko…

Populární pražská AA-gallery výtvarného umění v Domě u Černohorských na Újezdě je...

HodinkyKultura

Výstava hodinek na pražském Žofíně 20.-21. října

Hodinky jsou pro mnoho mužů jediným krášlícím prvkem. Můžeme k nim ještě počítat...