Úvod Móda Freeport Fashion Academy – vstupenka do světa módní elity pro mladé návrháře
MódaSpolečnost

Freeport Fashion Academy – vstupenka do světa módní elity pro mladé návrháře

35

Outletové centrum Freeport ležící na hraničním přechodu Hatě u Znojma vyhlásilo prestižní mezinárodní soutěž pro mladé módní návrháře z České republiky a Rakouska – Freeport Fashion Academy.

Soutěž přináší jedinečnou možnost mladým módním návrhářům, studentům středních , vyšších a vysokých uměleckých škol z obou zemí představit své práce široké veřejnosti v atraktivním prostředí outletového centra Freeport a především na  módní přehlídce Freeport módní show Znojmo 2012. Této velkolepé open air módní přehlídce, které je věnován významný prostor v českých i rakouských módních a lifestyle médiích se vloni znovu po 5ti letech v České republice představila světoznámá módní návrhářka Blanka Matragi. „Hosty naší letošní módní showbudou přední český návrhář Josef Klír a světová top modelka Taťána Kuchařová. Obě osobnosti navíc zasednou v porotě Freeport Fashion Academy, která zvolí dva národní vítěze, kteří na módní show předvedou vytvořené modely.“, uvedl David Bačovský, marketingový manažer outletového centra Freeport.

Vedle Josefa Klíra a Taťány Kuchařové v porotě zasedne slovinský operní režisér, scénograf a návrhář kostýmů Rocc, který v současnosti působí v České republice jako umělecký šéf spojených operních scén Národního divadla a Státní opery v Praze, dále šéfredaktor předního rakouského módního titulu Style Up Your Life Adi Weiss, či jednatel modelingové agentury DFC Fashion Club Dušan Fádler.

„Mám rád práci s mladými talenty, líbí se mi jejich energie a inspirace. Jako návrhář kostýmů vím, že tato práce není vůbec jednoduchá. Freeport Fashion Academy je dle mého názoru velmi zajímavou příležitostí, jak o sobě mohou dát mladí tvůrci vědět, mohou získat určité mediální reference a navíc zažít práci v reálném prostředí. Freeport Fashion Academy je motivačním projektem, kterého si cením a proto jsem přijal pozvání i do poroty.“, uvedl Rocc, umělecký šéf opery Národního divadla.

Velké finále soutěže proběhne v rámci Freeport módní show Znojmo 2012, která se uskuteční 24. srpna 2012 od 19:00 hod. ve Znojmě na Horním náměstí.

Více informací o módní show najdete na www.freeport.cz/modni-show

Průběh soutěže a podrobná pravidla najdete na www.freeport.cz/fashionacademy

Semifinalisté

Miriam Janásová
Sabina Salčáková
Sandra Marková
Denisa Vasilová
Urschula Buchmann
Jana Cipan

 

Populární články

Související články

Společnost

Hold fotbalové legendě

Nové pražské nakladatelství Vzděláním a sportem k sebevědomí potěšilo (nejen) milovníky bezesporu...

MódaMódní trendy

Ledové království na nohou

Animovaný film Ledové království se poprvé promítal v kinech v roce 2013. Neobyčejný příběh...

SpolečnostUmění

Za jedinečnou krásou vitráží…

…  se můžeme vydat koncem měsíce září na Karlovarsko, do obce Lubenec...

DivadloHudbaKnihySpolečnostUmění

Ocenění nositelů dobré nálady

V mediální smršti kolem letošního ročníku Thálie, udělované od roku 1994 Hereckou asociací...