Úvod Společnost Chcete podpořit tradiční českou výrobu skla? Glass Art Festival 2012 je tu pro vás!
Společnost

Chcete podpořit tradiční českou výrobu skla? Glass Art Festival 2012 je tu pro vás!

37

Druhé pokračování úspěšného projektu na podporu tradiční produkce skla, bižuterie a skleněných komponentů Glass Art Festival s podtitulem „Rozsviťte Česko“ pořádaného agenturou CzechTourism se uskuteční v září v několika českých městech. Jak již název napovídá, festival se letos kromě skleněných korálků zaměří na lustry a svítidla. Novinkou letošního ročníku je forma prezentace v podobě road show, která odstartuje v Libereckém kraji a přes kraje Karlovarský, Jihomoravský a Jihočeský dorazí do svého cíle v Praze.

Součástí putovní expozice originálních a luxusních svítidel je i „pocitová výstava“ zobrazující genezi vzniku svítidla jako uměleckého díla od návrhu, výrobu až po prezentaci hotového produktu. Na programu jsou dále zajímavá hudební vystoupení a zábavní programy pro všechny generace. Současně bude na všech místech probíhat veřejná sbírka a prodej náramků ze skleněných korálků na podporu nadačního fondu FEMINA.

„Úspěch loňského prvního ročníku Glass Art Festivalu v Praze, který shlédlo více než 20 tisíc návštěvníků, nám dovolil nejen jeho pokračování, ale také odstartování tradice zacílené na podporu tradiční české sklářské výroby a na podporu mladých talentů a studentů uměleckých oborů. Celý tento produkt souvisí s marketingovou koncepcí CzechTourismu zaměřenou nejen na tradiční cestovní ruch, ale především na zážitek a s ním spojené aktivity“, říká Rostislav Vondruška, generální ředitel agentury CzechTourism, který zároveň převzal záštitu nad projektem.

„Doprovodný program festivalu budou tvořit zajímavé workshopy pro veřejnost či prodejní výstavy českých výrobců korálků a skleněných komponentů,“ vyjmenovává aktivity módní návrhářka a designérka Jana Berg, která se podporou tradičních českých řemesel zabývá již řadu let a stala se supervizorkou projektu i v tomto ročníku. „Součástí celého programu budou také aktivity zaměřené na podporu nadačního fondu FEMINA, který vznikl s cílem poskytnout všestrannou pomoc ženám, které onemocněly rakovinou prsu, a podpořit je při jejich úsilí o plnohodnotný návrat do života,“ doplňuje Jana Berg.

V Praze budou mít návštěvníci možnost konzultace v oblasti léčby a prevence rakoviny prsu s předními českými odborníky MUDr. Miroslava Skovajsovou, PhD., předsedkyni Asociace mamodiagnostiků ČR (www.mamo.cz), primářku BREAST UNIT PRAGUE, specializovaného pracoviště na diagnostiku a léčbu onemocnění prsu (www.buprague.cz) a profesora MUDr. Jan Daneše, CSc., Místopředsedu Komise pro screening nádorů prsu MZ ČR, přednostu Radiodiagnostické kliniky 1. LF UK a VFN v Praze, vedoucího Mamodiagnostického centra v Berouně (www.mamocentrum.eu).

Trasa Glass art festivalu:

  • Liberec 7. 9. 2012
  • Karlovy Vary 8. a 9. 9. 2012 (propojeno s porcelánovými slavnostmi v Grand hotelu Pupp)
  • Třeboň 14. 9. 2012
  • Brno 15. a 16. 9. 2012
  • Praha 22. – 24. 9. 2012

Více informací naleznete na http://www.glassartfestival.cz

Populární články

Související články

Společnost

Hold fotbalové legendě

Nové pražské nakladatelství Vzděláním a sportem k sebevědomí potěšilo (nejen) milovníky bezesporu...

SpolečnostUmění

Za jedinečnou krásou vitráží…

…  se můžeme vydat koncem měsíce září na Karlovarsko, do obce Lubenec...

DivadloHudbaKnihySpolečnostUmění

Ocenění nositelů dobré nálady

V mediální smršti kolem letošního ročníku Thálie, udělované od roku 1994 Hereckou asociací...

Společnost

Neuvěřitelná výdrž Jiřího Suchého

V roce 1931 u nás ještě vládl jako prezident Tomáš Garrigue Masaryk, v Duchcově...