Úvod Společnost 21. ročník mezinárodní výstavy hodin, hodinek a šperků
Společnost

21. ročník mezinárodní výstavy hodin, hodinek a šperků

35

21. ročník mezinárodní výstavy hodin, hodinek a šperků byl zahájen ve čtvrtek a skončil tuto neděli, a tak můžeme poskytnout první informace o tom, co bylo na Výstavišti Praha – Holešovice k vidění.

Vitrínky v zádní části halyVitrínky v zádní části haly

Předně to byly modely na českém trhu zavedených značek. Švýcarských: Edox, Epos, Cover, Hanhart, Swiss Eagle, Seculus a dalších. Po loňské premiéře byl opět k vidění Armand Nicolet, včetně modelů z limitovaných sérií s unikátními strojky ze 60. let minulého století. Zcela novou značkou na české scéně je německo-švýcarská Davosa. V obnovené premiéře se objevila opět módní Nautica.

Výstaviště Holešovice patřilo hodinkámVýstaviště Holešovice patřilo hodinkám

Německé hodinářství zastupovali: Uhr Kraft nebo PoinTech se značkami Junkers a Zeppelin. A samozřejmě Junghans, který se představil modely spojenými s módní značkou Bogner. V Německu vzniká i design původní americké značky Ingersoll, která se společně s dalšími prezentuje ve výstavních vitrínách v zadní části středního části historického výstavního pavilonu v Holešovicích.

Vrcholná řada Royal Marine od SeculusuVrcholná řada Royal Marine od Seculusu

Sousední Rakousko pak zastoupil například Jacques Lemans. Francouzské hodinářství prezentovaly značky jako: dámská Ambrosia Paris nebo luxusní značka Saint Honoré, která se znovu vrátila na český trh. Po loňském vstupu na trh, se významně zviditelnila značka Offshore, jejíž tváří je Lukáš Konečný, mistr světa v lehké střední váze WBO. Samozřejmě, že vám ochotně podepíše svoji fotografii. Jak nám řekl, jeho favoritem je řada hodinek Force.

Lukáš Konečný, tvář OffshoreLukáš Konečný, tvář Offshore

Novinkou na české scéně je italská značka Welder s masivními hodinkami z rodiny výrobce U-Boat návrháře Italo Fontany.

Samozřejmě, že nechyběli ani japonští zástupci s největším z nich – Seiko, která nyní vsadila na řadu Sportura. Jak jsme se dozvěděli od zástupce Seiko Deutschland pan Patricio Testara, připravena je generační obměna základního kalibru pro Seiko. Kdo tedy uvažuje o nákupu stávajících modelů, měl nejlepší šanci právě tam.

Náš stánek a možnost získat zdarma hodinkyNáš stánek a možnost získat zdarma hodinky

Stejně jako ti, kdo si chtějí předplatit náš časopis Hodinky & šperky, protože za dvouroční předplatné, jste si přímo na našem stánku mohli vybrat hodinky značky Jet Set jako dárek a hned si je odnést domů. Ostatně, pokud se vám  nepoštěstilo se na výstavu dostat, můžete si předplatné objednat na sekretariat@dama-online.cz nebo sekretariat&dama-online.cz a poté vám hodinky zašleme.

K vidění byl i proces gravírováníK vidění byl i proces gravírování

Na závěr naší pozvánky jsme si nechali české značky, které zastupovalo MPM Quality se značkou Prim. Ta přišla s novinkou – quartzovým chronografem, stejně jako klasickými kusy odkazujícími na slavné modely značky.

Nezávislý pražský hodinář Martin Brož připravil pro obdivovatele úprav strojku Unitas tři modely. Vrcholným je Excentr s mimostředně umístěným zobrazením hodin a minut, rezervou nátahu a měsíční fází s mimostřednou ručkou.

Zkrátka, i když výstava nebyla velká, stálo za to ji shlédnout a vytipovat si na ní třeba narozeninový nebo vánoční dárek.

Populární články

Související články

Společnost

Hold fotbalové legendě

Nové pražské nakladatelství Vzděláním a sportem k sebevědomí potěšilo (nejen) milovníky bezesporu...

SpolečnostUmění

Za jedinečnou krásou vitráží…

…  se můžeme vydat koncem měsíce září na Karlovarsko, do obce Lubenec...

DivadloHudbaKnihySpolečnostUmění

Ocenění nositelů dobré nálady

V mediální smršti kolem letošního ročníku Thálie, udělované od roku 1994 Hereckou asociací...

Společnost

Neuvěřitelná výdrž Jiřího Suchého

V roce 1931 u nás ještě vládl jako prezident Tomáš Garrigue Masaryk, v Duchcově...