Úvod Kultura Laterna magika: VIDÍM NEVIDÍM
KulturaTipy DÁMY

Laterna magika: VIDÍM NEVIDÍM

31

Nové rodinné představení Laterny magiky Vidím nevidím připravuje filmová režisérka Maria Procházková na motivy dětské knihy Ivy Procházkové Pět minut před večeří.

Agátka prosí tatínka, aby jí vyprávěl, o tom jak byla malá. Stulí se mu v náručí, ale místo pozorného naslouchání napovídá, doplňuje, předbíhá. Určitě to slyší nejméně po stopadesátéosmé: Byl jednou jeden listonoš, který na kole rozvážel dopisy. Jezdil každý den okolo kadeřnictví – kde pracovala maminka, viď? A pak se jim narodila holčička Agátka. To jsem já! Všichni se radovali, jenom pan doktor se trochu strachoval, že její oči nejsou úplně v pořádku. Agátka viděla svět jako za tlustým mléčným sklem. Ale ve svém světě za mlhou dokázala prožít dobrodružství i v prostředí, které na první pohled působí docela obyčejně: na zahradě u babičky, v maminčině kadeřnictví, při rozvážení dopisů s tatínkem, při hraní s kočkou či za bouřky. A pak přišel den, kdy jí pan doktor oči vyléčil…

Laterna magika

Laterna magika, divadlo, které zdobí přídomek „první multimediální divadlo na světě“, se od roku 2010 stalo opět součástí Národního divadla. Po letech stagnace se tak nyní jako součást naší první divadelní scény opět snaží dostat do popředí zájmu inovativními multimediálními projekty. A právě v roce, kdy slavíme 35 let od prvního uvedení nejhranějšího titulu Laterny magiky a českého divadla vůbec – Kouzelného cirkusu, začíná práce na novém představení určeného zejména pro rodiny s dětmi, ale nejen pro ně. Na premiéru se můžeme těšit v únoru.

Fotogalerie z příprav

Populární články

Související články

CestováníKulturaVýstavyZaujalo vás

Kam budeme letos cestovat?

Již za pár dní vedou veletrhy HOLIDAY WORLD & REGION WORLD trendy...

Pázdniny na|Zanzibaru nemají chybu
CestováníKulturaZaujalo vás

Dva týdny prázdnin na Zanzibaru

Když přistanete na letišti na Zanzibaru, projdete další kontrolou zavazadel a teprve...

Kultura

Haló, paní Bohunko…

Populární pražská AA-gallery výtvarného umění v Domě u Černohorských na Újezdě je...

HodinkyKultura

Výstava hodinek na pražském Žofíně 20.-21. října

Hodinky jsou pro mnoho mužů jediným krášlícím prvkem. Můžeme k nim ještě počítat...