Úvod Knihy Scott Jurek: Jez a běhej
KnihyTipy DÁMY

Scott Jurek: Jez a běhej

33

„Již téměř dvě desetiletí je Scott Jurek hvězdou a miláčkem publika v extrémně náročném, ale stále populárnějším sportu – ultramaratonu. V roce 1999 se jako naprosto neznámý závodník ujal vedení v závodě Western States Endurance Run, stomílové trati vedoucí kalifornským pohořím Sierra Nevada po stezkách z diob zlaté horečky. V tomto závodě zvítězil sedmkrát v řadě a stanovil při tom traťový rekord. Dvakrát vyhrál Badwater Ultramarathon, 217 km dlouhou cestu Údolím Smrti. Nedávno vytvořil americký rekord v běhu na 24 hodin – urazil 266 km, téměř šest a půl maratonu za jediný den. A byl jedním z elitních sportovců, kteří jeli do Mexika běhat s indiánským kmenem Tarahumarů, o čemž pojednává bestseller Zrozeni k běhu. Jurek dosáhl vpravdě vyjímečných úspěchů, což je tím pozoruhodnější, že to vše dokázal při veganském stravování.“ (citováno z obálky knihy)

Obecně je již dnes známo, že vegetariáni a vegani mají větší výdrž při dlouhodobější zátěži, ale tento fenomenální běžec je toho živým důkazem.

Kniha vydaná v nakladatelství Mladá fronta obsahuje množství fotografií, má 256 stran, 16 stran příloh a můžete ji zakopupit za 299 Kč.

Populární články

Související články

Knihy

Zcela výjimečná literatura

Na knihkupeckých pultech se v pyramidách překladového balastu jako příslovečný diamant v hoře hlušiny...

KnihyUmění

Za psacím stolem s Karlem Sýsem

Jmenovaný umělec, se kterým jsme před krátkým časem hovořili, patří mezi nejlepší...

Knihy

Do jaké míry známe slovenskou historii?

Toť kardinální otázka, tykající se především našich spoluobčanů. Od listopadu devětaosmdesát minulého...

Knihy

Pouze pro silné nervy!

Jsou či nejsou? Toť otázka. Lidé mají pověrčivost v krvi. Od náboženských blouznivců...