Úvod Různé Pozvánka: Výstava Hodiny a klenoty 2013 opět v Průmyslovém paláci
Různé

Pozvánka: Výstava Hodiny a klenoty 2013 opět v Průmyslovém paláci

39

Luxusní hodinky v hodnotě bytu nebo šperky v ceně osobního automobilu. Přesně takové exkluzivní zboží v hodnotě desítek milionů korun bude k vidění již brzy na výstavě HODINY A KLENOTY od 19. do 21. září v Průmyslovém paláci na Výstavišti v Praze – Holešovicích.

Prodejní výstava představí na jednom jediném místě to nejlepší, co prodejci hodinek, hodin a klenotů v současnosti ve světě nabízejí. „Jde o mimořádnou příležitost, kdy si zákazníci i obchodníci mohou šperky a hodinky prohlédnout i vyzkoušet v reálu, nikoli jen virtuálně,“ říká Markéta Holatová, tisková mluvčí pořadatelské Incheby Praha.

Společnost SERYN WATCHES představí hodinky IMPERÁTOR, tedy nejdražší hodinky vyrobené v Čechách. Tento skvost je osazen strojem s minutovou repeticí (odbíjením) vyrobeným v roce 1850 ve Švýcarsku. Na hodinkách je použito 80 gr 14karátového zlata a 56 briliantů o celkové váze 1,050 Ct. Jejich hodnota je 1 900 000 korun. Na výstavě tyto hodinky osobně představí jejich autor, mohelnický hodinář a zlatník, Luděk Seryn.

Dále bude k vidění samostatná expozice exkluzivních hodinek. Ve Střední hale Průmyslového paláce se budou ve společné expozici prezentovat značky zastoupené firmami Hodinářství Bechyně (Longines, Tudor, Tissot, Carl F. Bucherer, Zannetti), RACIO, Export-Import-Consulting (TAG Heuer, Raymond Weil), Hubert Schediwy & Syn (Vulcain, Armin Strom, Schwarz Etienne) a SERYN WATCHES (zakázková ruční výroba hodinek LS).

V této samostatné expozici bude stát rozhodně za pozornost model hodinek Piranha italské značky Zannetti, kterou Vám představí Hodinářství Bechyně. Výjimečnost těchto hodinek spočívá v materiálu použitém na výrobu číselníku. Tou je mamutí kost, která pochází z historických nalezišť na Sibiři. Riccardo Zannetti tento materiál dále upravuje různými technikami. Číselníku hodinek Piranha dominuje kresba dravé ryby. Malba je vytvořena speciální technikou „champlevé“, tzv. jamkový email. Tento způsob ručního rytí a smaltování používali již staří Keltové ve 3. století našeho letopočtu. Samotný ústřední motiv číselníku naznačuje, že se jedná o speciální potápěčské hodinky s vodotěsností 500 m.

Partnery výstavy jsou Sdružení klenotníků a hodinářů České republiky (SKH ČR), Svaz českých a moravských výrobních družstev (SČMVD), Svaz výrobců skla a bižuterie (SVSB), nově spolupracujeme s firmou MINERAL PURKART, která odborně zajišťuje sekci MINERÁLY.

I v letošním roce budou mít vystavovatelé a odborní návštěvníci možnost shlédnout zdarma představení na Křižíkově fontáně.

Náš tradiční vystavovatel Zlatnické středisko praktického vyučování SOLUNKA na letošním ročníku prvně zajistí módní přehlídky s prezentací výrobků žáků a ve své expozici bude předvádět zlatnické techniky.

Po celou dobu výstavy bude v expozici společnosti OLYMPIA probíhat provádění tlakových zkoušek vodotěsnosti a měření baterií zdarma a na počkání.

Svaz výrobců skla a bižuterie zajistí tvůrčí dílnu, workshopy, předvádění výroby vinutých perlí u kahanu, montáž a prodej vyrobené bižuterie. Na výstavě budou pod patronací Střední školy řemesel a služeb z Jablonce nad Nisou probíhat ukázky výroby štrasové bižuterie a skleněných šperků a to tavením ze skleněných tyček u kahanu.

Na výstavě bude opět možnost zakoupit odborné tituly se slevou (Drahokamy kolem nás – Vlastimil Toegel, DIAMANTY – Příručka hodnocení diamantů – Verena Pagel-Theisen v překladu Ing. Ladislava Klabocha a další).

Puncovní úřad Vám na výstavě zdarma a na počkání zkontroluje Vaše klenoty, tedy určí obsah drahých kovů ve Vašich špercích.

Výstava dále nabídne pod patronátem Sdružení klenotníků a hodinářů ČR soutěž ŠPERK ROKU 2013 – CZECH OPEN, tedy 12. ročník prezentace designérů v oboru zlatnictví a klenotnictví. Soutěží se ve třech kategoriích: studentský šperk, umělecký šperk a šperk komerční.

Pro přítomné dámy i pány jsou nachystány oku lahodící atraktivní módní přehlídky probíhající všechny dny výstavy. Těšit se můžete na módní show „Made in Jablonec 2013“, která reprezentuje firmy sdružené ve Svazu výrobců skla a bižuterie, ke kolekci dodaly oděvní modely severočeské módní salóny, šperky jsou z dílen šperkařských firem jako Granát, družstvo umělecké výroby, Turnov či 3Dstyl, bižuterie 23 firem z Jablonecka v čele s Preciosou.

Otevírací hodiny veletrhu jsou čt – 12:00 – 20:00, pá – so 10:00 – 18:00. První den výstavy je určen pro odborníky. Jednotné vstupné pro veřejnost 100,- Kč, vstupné po zaregistrování se na webu www.hodinyaklenoty.cz pouze 50,- Kč. Odborní návštěvníci po předložení kopie živnostenského listu vstupné zcela zdarma.

Více informací včetně doprovodného programu najdete na www.hodinyaklenoty.cz.

Fotogalerie



Populární články

Související články

Různé

Domov s velkým D

Velká řada dnešních seniorů se potýká s nebývalými problémy, které přináší naše...

Různé

Maminkovské kabelky v ethno stylu

Elegantní, promyšlené a ekologické, takové jsou doplňky pro děti, maminky i tatínky...

MódaRůzné

Celeste Buckingham a 3D zrcadlo pro smartphony

Make-up Genius je nová aplikace vyvinutá značkou L´Oréal Paris. Od ledna 2015...

CelebrityRůzné

5. narozeniny Slunečního paprsku se S. Krainovou a H. Křížkovou

Občanské sdružení Sluneční paprsek, které organizuje prázdninové ozdravné pobyty pro děti s...