Úvod Osobnosti Celebrity Kněžna Grace v knize i filmu
CelebrityKnihyTipy DÁMY

Kněžna Grace v knize i filmu

32

GracePříběhy prostých žen, které se staly manželkami urozených mužů z předních dynastií světa nebývají šťastné. Lady Diana, princezna Masako…
Manželství monackého knížete Rainiera s Američankou Grace je však považováno za jeden z nejšťastnějších svazků epochy. Příběh inspiroval mnohé spisovatele i filmové tvůrce. Poslední literární zpracování přináší nakladatelství Metafora. Do českých kin současně přichází film, kněžnu Grace v něm ztvárnila Nicole Kidmanová.

Důvěrný a pravdivý příběh nejkouzelnějšího páru moderní historie z pera Jeffrey Robinsona, Grace,  kněžna monacká, je další publikací z oblíbené řady beletrizovaných životopisů nakladatelství Metafora.
Tato kniha vznikla s plnou a bezpříkladnou spoluprací se čtyřmi lidmi, kteří kněžnu Grace milovali nejvíce: s knížetem Rainierem a jejich dětmi Albertem, Caroline a Stéphanií. Lidé po celém světě hltali přímo pohádkový příběh pohádkového páru a novináři se předháněli, kdo přinese senzačnější odhalení. Možná i proto se Robinson rozhodl vnést do toho světlo a vyprávět skutečný příběh. Hluboký, silný, dojemný a poutavý. O to víc, že je pravdivý.
Jaké byly skutečné okolnosti seznámení knížecího páru? To se dozvíte přímo z úst toho nejpovolanějšího – knížete Rainiera. Jak mladá Američanka Grace snášela proměnu v ikonu vystavenou nepřetržité pozornosti médií? Snad ještě nikdy nikdo nepřinesl tak intimní zpovědi nejslavnějších lidí světa jako právě Robinson. Princezna Stephanie vůbec poprvé dokázala promluvit o tragické dopravní nehodě, která před lety stála život její matku…

Kněžna grace v našich kinech

V nejnovějším filmovém zpracování se do legendární kněžny Grace vtělila hvězdná Nicole Kidmanová, proslavená filmy, jako jsou Hodiny (za něž získala Oscara), Úplné bezvětří nebo Stepfordské paničky. Po boku jí stojí Tim Roth, jenž si po roli lidského padoucha ve filmu Rob Roy a opičího zlotřilce v Planetě opic zahrál mnohem charakternější roli.
To vše se odehrává pod taktovkou francouzského režiséra a scenáristy Oliviera Dahana (Edith Piaf, Purpurové řeky II.: Andělé apokalypsy).

Do českých kin přinesla společnost Bontonfilm.

 

Populární články

Související články

Knihy

Zcela výjimečná literatura

Na knihkupeckých pultech se v pyramidách překladového balastu jako příslovečný diamant v hoře hlušiny...

KnihyUmění

Za psacím stolem s Karlem Sýsem

Jmenovaný umělec, se kterým jsme před krátkým časem hovořili, patří mezi nejlepší...

Knihy

Do jaké míry známe slovenskou historii?

Toť kardinální otázka, tykající se především našich spoluobčanů. Od listopadu devětaosmdesát minulého...

Knihy

Pouze pro silné nervy!

Jsou či nejsou? Toť otázka. Lidé mají pověrčivost v krvi. Od náboženských blouznivců...