Úvod Lifestyle Cestování Noční procházka korunami stromů letos naposledy
CestováníKultura

Noční procházka korunami stromů letos naposledy

34

IMG_4690Již pouze dvě srpnová úterý budou mít návštěvníci možnost navštívit Stezku korunami stromů v noci. Nová lipenská dominanta má totiž každé úterý prodlouženou otevírací dobu, a to až do 23 hodin. Celá Stezka korunami stromů je nasvícená a zvláště vyhlídková věž září do tmy úchvatnými barvami. Aby byl zážitek ještě silnější, připravili organizátoři na celé léto sérii koncertů.
V úterý 19. 8. zahrají přímo ve vyhlídkové věži Naked Proffesors, kteří hrají převážně irskou hudbu a bluegrass, ale uslyšíte i známé hity v „irish“ stylu. Poslední prázdninové úterý pak celou koncertní sezónu na Stezce korunami stromů uzavře Klarinetový soubor z Prachatic, který zahraje skladby od baroka až po současnost. Dechový kvartet interpretuje skladby různých žánrů a tanečních stylů, jako je samba, boogy – woogy, ragtime nebo foxtrot.
Na Stezku se lze večer dostat buď klasicky lanovou dráhou z hlavního parkoviště, která má také prodlouženou otevírací dobu nebo po vyznačené turistické cestě.
IMG_4704Stezka korunami stromů Lipno je jedinou svého druhu v České republice. Za maximálního stoupání 2 – 6 % se návštěvníci dostanou až do 24metrové výšky. Prvenství si drží také u svého 52 metrů dlouhého tobogánu s převýšením 24 metrů, který je nejdelším suchým tobogánem u nás. Stezka je specifická i svou celoroční otevírací dobou, která  umožňuje  vracejícím se návštěvníkům jedinečný zážitek a možnost srovnání okolní krajiny v průběhu celého roku.  Atrakce je unikátní nejen svou vyhlídkou, ale i kompletní bezbariérovostí pro dětské kočárky, ale i pro vozíčkáře.

Populární články

Související články

Cestování

Pozvánka do nejsevernějších Čech

Národní park České Švýcarsko je nejmladším z kvarteta NP České republiky. Hlavním...

Vše o cestování na výstavě v Letňanech 15.-17.3. 2024
CestováníLifestyleRelaxSoutěžZaujalo vás

Cestování všemi způsoby

Baví vás cestování v karavanu nebo toužíte plout na lodi kolem světa nebo...

CestováníKulturaVýstavyZaujalo vás

Kam budeme letos cestovat?

Již za pár dní vedou veletrhy HOLIDAY WORLD & REGION WORLD trendy...

Pázdniny na|Zanzibaru nemají chybu
CestováníKulturaZaujalo vás

Dva týdny prázdnin na Zanzibaru

Když přistanete na letišti na Zanzibaru, projdete další kontrolou zavazadel a teprve...