CestováníMóda

Outletové městečko

32

DSC_6779Cílem pěkného rodinného výletu je Legoland nedaleko Mnichova.  Reportáž z jednoho z největších a nehezčích evropských legolandů, kterým ten německý bezesporu je, najdeme v archivu našeho portálu. Letos žije ve znamení oblíbené hollywoodské filmové série hvězdných válek – Star Wars. Až do října zde čeká na malé i velké návštěvníky mj. hala s raketovou základnou, kde se skrývá gigantický X – Wing Strafiger,  sestavený, jak jinak, ze spousty lego kostek.
Rodiče, kteří vyslyší prosby svých ratolestí k návštěvě Gὓnzburgu, si ale sami pro sebe mohou vybrat  za svou ochotu prima dárek. Neboť v bavorském Ingolstadtu, který při cestě míjíme, je Village Outlet Shopping, obchodní miniměstečko, kde se dá nakoupit mimo nejrůznějšího zboží včetně kosmetiky, šperků a dalších módních doplňků i perfektní oblečení nejlepších světových značek za levné ceny.
Pokud sem nejdeme autobusem některé specializované cestovní kanceláří, jako kupříkladu se společností pražské Thomas Cook-Neckerman CK, doporučujeme jízdu po skvělé dálnici osobním vozem. Ten před areálem outletu zdarma zaparkujeme a honosnou bránou vstoupíme do nákupního centra snů.

Slevy až ve výši 75 %

Village Outlet Shopping je stylizované městečko s malým náměstím i pestrými uličkami. Nechybí ani restaurace a kavárny, samozřejmostí jsou zde dětské koutky i hřiště. Vše je podřízeno jedinému, a to je spokojenost návštěvníků. Miniměstečko je úžasné obchodné centrum, stylizované do podoby klasické architektury německé hrázděné lidové zástavby z počátku 20.století, plné dlouho kvetoucích rostlin, kterým kralují muškáty, afrikány i petúnie nebo listopadky.
Že se z hodně špatně vybírá, je známá věc. Tady je to pastva pro oči, snadno se zde propadne nákupní horečce, zvláště, když ceny jsou  tak vstřícné a nikde jinde tak dobře nenakoupíme. Světové módní značky se předhání v nabídce, kolekce jsou mimořádné a slevy naprosto všude. Dvacet, třicet i více procent je pravidlem, ale při troše štěstí lze získat až slevu neuvěřitelné vysokou – celých pětasedmdesát procent! No, neberte to, jak říká jedno české pořekadlo. Zvláště pak, kdy zde můžete obléknout celou rodinu. Od dětí přes náročné rodiče, kteří chtějí kráčet s dobou až po babí s dědou, kteří se ještě cítí být mladými a moderními.

DSC_6780110 butiků

Ve své podstatě se jedná o nový druh zážitkové turistiky. Prožít zde lze při nákupech celý den. Děti se vyřádí na hřišti, maminky při toulkách mezi více jak stovkou módních obchodů a salonů. Co butik, to světový pojem. Calvin Klein, Versace, Lacoste, Gant, Valentino, Hugo Boss, Fred Perry, Levis, Guess a spousta jiných. V České republice něco podobného v takovém rozsahu ještě nenajdeme, ale koneckonců, není to sem z Prahy zas až tak daleko. Zvláště pak, když cestu za nákupy spojíme s prohlídkou Legolandu, kde zábavný park nabízí přes půl stovky  poutavých atrakcí a tisíce modelů z více jak 55 milionů Lego kostek.
Village Outlet Shopping provozuje společnost Value Retail, která má po celém světě umístěna podobná miniměstečka se skvělými nákupními možnostmi. Najdeme je v Londýně, Antverpách,  Barceloně, Paříži či Bruselu, dokonce  i v Dublinu…. Od nás je to ale přece jen nejblíže do Ingolstadtu.

DSC_6769_

 

 

Ivan Černý

Foto: Miroslav Feszanic

Populární články

Související články

Cestování

Pozvánka do nejsevernějších Čech

Národní park České Švýcarsko je nejmladším z kvarteta NP České republiky. Hlavním...

Vše o cestování na výstavě v Letňanech 15.-17.3. 2024
CestováníLifestyleRelaxSoutěžZaujalo vás

Cestování všemi způsoby

Baví vás cestování v karavanu nebo toužíte plout na lodi kolem světa nebo...

CestováníKulturaVýstavyZaujalo vás

Kam budeme letos cestovat?

Již za pár dní vedou veletrhy HOLIDAY WORLD & REGION WORLD trendy...

Pázdniny na|Zanzibaru nemají chybu
CestováníKulturaZaujalo vás

Dva týdny prázdnin na Zanzibaru

Když přistanete na letišti na Zanzibaru, projdete další kontrolou zavazadel a teprve...