Úvod Společnost Koučink: dosáhnout svých cílů
SpolečnostTéma dne

Koučink: dosáhnout svých cílů

31

_DSC0321Také slýcháte rčení: „ Musím to okoučovat“ ? Co to vlastně říkáme a co očekáváme, když používáme slova jako koučink nebo okoučovat…?
Koučink, jako téma dnešní doby, je značně používané a v mnoha pádech skloňované slovo. Často se setkávám s tím, že ti, co jej používají, si pod jeho významem představují různé odlišnosti.

Co to koučink vlastně je?

Jednoduchá filozofie říká, že všichni lidé jsou v něčem dobří a pokud jsou motivovaní, mohou dosáhnout všech svých vytyčených cílů. Za asistence kouče jich mohou dosáhnout rychleji a snáze.
Koučink je tedy metoda, která umožňuje úspěšně procházet změnami. Změny se v životě dějí. Někdy jsou nevyhnutelné a mnohdy přicházejí, ať chceme nebo ne.
Pro jejich úspěšné uskutečnění potřebujeme dojít k určitému stupni sebepoznání, a to například tím, že si uvědomíme a změníme svoje návyky, že získáme nové dovednosti, že si definujeme, co vlastně chceme, kam jdeme a kdy tam chceme být.
Mnohdy panují v osobním, ale i ve firemním světě tendence předělávat lidi k obrazu svému a vytvářet tak v mnoha verzích své dokonalé Já. Tím jsou v nás úspěšně potlačeny vlohy a často dřímající talent. Úlohou kouče je podpořit nás tak, abychom tyto vlohy a spící talenty objevili a posléze na všech úrovních rozvíjeli.

Kdo je kouč?

Kouč je váš průvodce a partner, který vás podporuje jak v práci, tak v osobním životě. Kouč předkládá výzvy a využívá je k tomu, aby poznal, co pro vás znamená ve vašem životě úspěch a výhra. Kouč se stará o to, abyste co nejlépe využili svůj potenciál a dokázali pracovat se svojí vlastní motivací.
Kouč je tu proto, aby byl vaší oporou v celém procesu uvědomování si.
…, aby vás podporoval v objevování nových úhlů pohledu a sdílel je s vámi.
…, aby vám pomohl v hledání cesty, při překonávání překážek a obav.
…, aby vás úspěšně provedl změnou.

Nezáleží na tom, v jaké fázi života se nacházíme, vždy máme nějaké sny, cíle a přání. Větší úspěch, více peněz, kvalitnější vztahy, poznání smyslu života,…. Je lidskou přirozeností chtít poznat víc, něčím být a něco po sobě zanechat – a my všichni toužíme najít cestu, jak to dokázat.
K práci koučky, terapeutky a lektorky mne přivedl můj neobyčejný a dramatický životní příběh, kterým inspiruji lidi k odvaze a chuti žít všech smyslů plný život.

Alena Alferi
koučka, terapeutka a lektorka
www.poradnaosobnihorozvoje.cz

 

O autorce

Vznik Poradny osobního rozvoje je pro Alenu Alferi vyústěním bohatých a dlouholetých pracovních zkušeností a také menších či větších osobních dramat. V dětství toužila být lékařkou, v dospělosti její kroky směřovaly do korporátní oblasti. Tam nasbírala zkušenosti v řízení, rozvoji a motivaci lidí. Ve firemním světě prožila téměř dvacet let. Posledních sedm let  pracovala jako obchodní ředitelka v dnes už nadnárodní společnosti a úspěšně vedla 20 manažerů a bezmála 200 dalších lidí.
Její cesta vědomého osobního rozvoje začala před 18 lety. „Přivedly mne na ni zdravotní obtíže a já téměř přestala vidět. Tehdy jsem se potkala s psychoterapeutickými semináři a následně výcvikem,“ prozrazuje Alena Alferi. Od té doby se kromě rozvoje v pracovní oblasti a kariéře věnuje intenzivnímu rozvoji osobnímu a získává mnohé poznatky, zkušenosti a v neposlední řadě také certifikáty na mezinárodní úrovni. „Splnila jsem si svůj dětský sen. Léčím lidi jako terapeutka, podporuji jako koučka a inspiruji a předávám zkušenosti jako lektorka.“

Populární články

Související články

Společnost

Hold fotbalové legendě

Nové pražské nakladatelství Vzděláním a sportem k sebevědomí potěšilo (nejen) milovníky bezesporu...

KnihyTéma dne

Potlesk pro Antonína Kalinu

V roce 2013 vydalo pražské nakladatelství Rybka Publishers unikátní knihu televizního reportéra, badatele,...

KnihyTéma dne

Produkce takříkajíc samizdatová…

… to je hlavní náplní úspěšného slovenského nakladatelství TORDEN, jehož motto zní:...

SpolečnostUmění

Za jedinečnou krásou vitráží…

…  se můžeme vydat koncem měsíce září na Karlovarsko, do obce Lubenec...