Čokoládové koule s piemontskými oříšky

Přidal  |  0 Komentáře

koule„Tento recept patří k mým oblíbeným, je totiž neskutečně jednoduchý na přípravu a zároveň dává vyniknout chuti jednotlivých ingrediencí, které jsou krásně vyvážené. Do čokoládových koulí se navíc nepřidává žádný cukr, a pokud použijete dia čokoládu, je tento recept vhodný i pro diabetiky či celiaky,“ doporučuje Jana Rodová, šéfcukrářka Wine Food Marketu. Co budeme na přípravu této pochoutky potřebovat?
100 g čokolády
100 ml smetany ke šlehání
1 celý vanilkový lusk
300 g piemontských oříšků Papa dei Boschi

Postup:

Čokoládu rozlámeme na menší kousky a společně s vanilkovými semínky z celého lusku ji rozpustíme ve vodní lázni. Jakmile se rozpustí, stáhneme plamen a pomalu vmícháme smetanu. Vzniklou směs tvarujeme do kuliček velikosti golfového míčku a poctivě je obalíme v lehce rozdrcených piemontských oříšcích.