Úvod Lifestyle Bydlení Princ Charles dostal k narozeninám českou Remosku
BydleníCelebrity

Princ Charles dostal k narozeninám českou Remosku

33

Prince_Charles_2012Československý vynález malé přenosné pečící mísy více než deset let úspěšně dobývá britský trh díky ženě přezdívané Lady Remoska. Češka, která byla zachráněna před nacisty v jednom z posledních vlaků Sira Nicholase Wintona, teď obdarovala populárním kuchyňským pomocníkem jeho královskou Výsost prince z Walesu.
„Vaše královská Výsosti, přijměte upřímné gratulace z České republiky s přáním pevného zdraví a hodně štěstí do dalších let…“, píše se mimo jiné v průvodním blahopřejném dopisu adresovaným z Frenštátu pod Radhoštěm.
„Šťastná náhoda nás před více než deseti lety svedla dohromady s paní Milenou, která britským hospodyňkám ukázala kouzlo Remosky. Dnes jsme díky ní velice pyšní, že jsme mohli obdarovat člena britské královské rodiny“, říká Ivo Svoboda, spolumajitel společnosti Remoska, s.r.o.
Paní Grenfell-Baines byla zachráněna se sourozenci z obsazeného Československa v jednom z „Wintonových vlaků“, které židovské děti převáželi na začátku nacistického šílenství do bezpečí Velké Británie. V roce 2000 si chtěla pořídit novou Remosku a uvědomila si, že na Britských ostrovech univerzálního pomocníka do kuchyně neznají. Dnes společnost Remoska, s.r.o. dodává na tamní náročný trh více než třetinu roční produkce.
„Tam dokonce vzniklo i fórum pro milovníky Remosek a hospodyně si vzájemně vyměňují recepty. Třeba nějaký přidá i princ Charles“, dodává s úsměvem Ivo Svoboda. Neopomene přitom zdůraznit důležitou vlastnost univerzálního kuchyňského pomocníka, a totiž naprosto minimální spotřebu energie. Grilování, pečení, vaření, ale i zavařování je tak dokonce levnější než v klasické troubě a remoska je tak velmi šetrná k životnímu prostředí. I tyto informace dostal společně s darem následník britské Koruny.

Remoska CharlesČeská Remoska® ve Velké Británii získala i prestižní ocenění časopisu Good Housekeeping, jako vynález roku 2001. Původní nápad z dílny elektrotechnika Oldřicha Homuty se dnes, padesát letech od svého vzniku, dostává i na britský královský dvůr.    

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Dan marsh; Remoska, s.r.o.

 

 

 

 

 

 

Populární články

Související články

CelebrityGurmánLifestyleSpolečnost

Šampaňské Mumm – styl hvězd zářijové edice pražského fashion weeku

Fashion week, který se letos odehrává v originálním barokním komplexu karlínské Invalidovny hostí  historicky...

CelebrityHodinkyŠperkySpolečnost

Montblanc představil v Houstonu novou kolekci psacích per StarWalker

U příležitosti blížícího se 50. výročí prvního přistání na Měsíci představil Montblanc...

BydleníLifestyleLuxus

Designové doplňky Moser nově v exkluzivním zastoupení multibrandového butiku The Store

Multibrandový butik The Store rozšiřuje své portfolio luxusních světových značek a přináší...

CelebrityOsobnostiSpolečnost

Yemi porotcem ve světové soutěži!

Tvůrci populárních soutěží, jako je například The Voice, MasterChef nebo American Idol,...