Úvod Tipy DÁMY Kdo poslouchá, nezlobí
Tipy DÁMY

Kdo poslouchá, nezlobí

34

0252-14-adamec-krkonosske-pohadky-inlay.inddZaposlouchat se s dětmi do krásných příběhů, kde dobro vítězí nad zlem – co může být v sychravých večerech lepšího? Vypněte televizi a počítač a nechte rozvíjet fantazii svých dětí poslechem pohádek o Krakonošovi, přísném ale spravedlivém pánu hor. Pohádky namluvili  mistři slova i zástupci nové generace hereců: Josef Somr, Ota Jirák, Pavel Zedníček a Karel Hlušička.
Tyto nádherné poudačky, vyprávěnky či jednoduše pohádky, se odehrávají v dobách již dávno minulých, kdy ještě člouječí pokolení bylo s přírodou spjato. V dobách, kdy v zimě ouplně pokaždé byly stromy sněhem zavěšené a v lese tak vytvořena pohádková vidina. Tehdá vzduch čistý, jiskřivý a pokojné ticho lákaly k častým procházkám v tomto čarokrásném prostředí.
V dobách těchto jste také mohli velmi často na Krkonoších potkat všemocného vládce těchto hor, jemuž místní horáci Krakonoš říkají a německy mluvící obyvatelé hor jej Rüberzahlem zvou.
Dozvíte se, co se kde na verškách šustlo, a jaké taškařice a šprýmy Krakonoš pro dobré horáky připravil a jak případné nepravosti dokázal ztrestat. Snad tato sbírka pohádek a zkazek nalezne mezi vámi dostatek ctitelů Krakonošových kousků a zanechá ve vás něco málo z kouzla starých Krkonoš a života tamních horáků.

Populární články

Související články

KulturaTipy DÁMY

Nechcete být na Valentýna sami? Seznamte se v divadle!

Pro všechny, kteří nechtějí být na Valentýna sami, chystají Městská divadla pražská...

CestováníTipy DÁMY

Na Festival čokolády!

Muzea čokolády nejsou až zas tak nic mimořádného, chlubí se jimi řada...

CestováníTipy DÁMY

Ve znamení Svatomartinského

V současné době končí velkolepá obnova nejrozsáhlejšího barokního komplexu v Čechách u Dvora Králové....

RůznéTipy DÁMY

Truffle s grappou

Vánoce se pomalu blíží a s nimi i úvahy, jakým cukrovím tentokrát ozdobit...