Úvod Lifestyle Cestování Z pohodlí obýváku do vzdálených končin
CestováníKnihyKulturaLifestyle

Z pohodlí obýváku do vzdálených končin

31

Jak těm, kteří chtějí, třebas jen z pohodlí svého obýváku, nakouknout až kamsi za zakřivený horizont, bezpečně tak navštívit pár exotických míst a dozvědět se i cosi zajímavého o nepříliš dostupných lokalitách – či právě naopak, povahám nepopiratelně odvážnějším – tedy dobrodruhům, kteří se rozhodnou vyrazit sami a po vlastní ose, právě do oněch tolik vzdálených míst – všem těmto čtenářům je určena knižní novinka cestovatele a píšícího fotografa Jaromíra Červenky – Prstem po mapě světa. Právě vydalo nakladatelství Epocha.

Info o autorovi:

Prstem po mape sveta prebalJaromír Míra Červenka (*1952)
nezávislý novinář, spisovatel, fotograf, cestovatel i občasný bloger
Milovník krásných knih, a ještě donedávna také staropražský antikvář, vystřídal po roce 1977 mnoho manuálních zaměstnání – živil se jako topič, uklízeč a příležitostný dělník. V průběhu devadesátých let se pak, krom provozování nevelkého antikvariátu, oficiálně vrátil i ke své původně vystudované profesi výtvarníka, ale hlavně – začal po dlouhé době znovu pravidelně cestovat. Zprvu, ostatně jako většina lidí, vyrazil zcela logicky západním směrem. S měnícím se časem i zkušenostmi bylo ale čím dál markantnější, že se do centra jeho skutečného zájmu dostává úplně jiná oblast – asijský kontinent. Vrací se sem, až na drobné výjimky, prakticky každoročně, aby pozvolna, krok za krokem, mapoval celý tenhle spletitý a na první pohled neorganicky působící prostor.
V současnosti se autor věnuje barevné i čb fotografii, spolupracuje s několika nakladatelstvími a časopisy, vydává cestopisnou literaturu, a s oblibou také píše knížky pro dětské čtenáře všech věkových kategorií. Kniha Prstem po mapě světa je tak již jeho třináctým titulem v řadě. Mimo jiné je i spoludržitelem prestižní ceny za třetí místo v tradiční soutěži Nejkrásnější české knihy r. 2011, a také jeho fotografické práce se opakovaně staly součástí výstavních přehlídek Czech Press Photo, konaných každoročně na pražské Staroměstské radnici…

Populární články

Související články

Knihy

Zcela výjimečná literatura

Na knihkupeckých pultech se v pyramidách překladového balastu jako příslovečný diamant v hoře hlušiny...

Cestování

Pozvánka do nejsevernějších Čech

Národní park České Švýcarsko je nejmladším z kvarteta NP České republiky. Hlavním...

Vše o cestování na výstavě v Letňanech 15.-17.3. 2024
CestováníLifestyleRelaxSoutěžZaujalo vás

Cestování všemi způsoby

Baví vás cestování v karavanu nebo toužíte plout na lodi kolem světa nebo...

CestováníKulturaVýstavyZaujalo vás

Kam budeme letos cestovat?

Již za pár dní vedou veletrhy HOLIDAY WORLD & REGION WORLD trendy...