Úvod Krása a zdraví Proti poškození vlasů oxidací
Krása a zdravíNovinky

Proti poškození vlasů oxidací

36

Ve všech vlasech bez ohledu na jejich tvar, sílu nebo etnickou příslušnost člověka se hromadí oxidační minerály, obzvláště měď, které je vystavují negativnímu působení volných radikálů.  Časem struktura vlasů slábne a ty jsou pak náchylnější k poškození, třepení konečků, lámání a krepatosti. Nové klinicky ověřené složení šamponů Pantene Pro-V s antioxidanty a účinnou látkou EDDS – důmyslný „magnet na minerály“ – aktivně vyhledává, váže a pomáhá neutralizovat nadměrné množství mědi ve vlasech, aby k poškození vůbec nedošlo.  Vaše vlasy tak budou po každém umytí viditelně zdravější a krásnější.
Doktorka Jennifer Marshová, Ph.D. z Institutu pro výzkum vlasů Pantene Pro-V, dodává: „Ačkoli měď není škodlivá pro naše tělo, uvnitř vlasu štěpí a narušuje důležité proteiny a lipidy, což vede k proteinové poréznosti neboli ‚dírám ve vlasech‘.“  Kdykoli si umyjeme vlasy, vystavíme je oxidačním účinkům mědi, která je přirozeně přítomná v kohoutkové vodě. Časem struktura vlasů slábne a vlasy jsou pak náchylnější k poškození při úpravě, třepení konečků, lámání a krepatosti – důvody, proč vypadají jako bez života a špatně se dále upravují.

Šampon Pantene Pro-V Aqua Light_250ml_74,90 KčŘešení: antioxidanty, které brání poškození oxidací

Přelomový objev škodlivých účinků oxidačních minerálů vědcům z laboratoří Pantene Pro-V velmi pomohl v jejich neúnavném boji proti neposlušným vlasům. Za pomoci kvantové fyziky vyvinuli nové složení šamponů s antioxidanty, které obsahuje EDDS (skupinu polyaminokarboxylových kyselin) – důmyslný „magnet na minerály“, jenž aktivně vyhledává, váže a pomáhá neutralizovat nadměrné množství mědi ve vlasech, aby k poškození vůbec nedošlo.
„Obdobně jako se protilátky zaměřují na konkrétního původce nemoci, i EDDS vyhledává, váže a pomáhá deaktivovat měď, a to dokonce i ve shluku dalších minerálů,“ vysvětluje doktorka Marshová. „Složka EDDS tedy nečeká, až se volné radikály vytvoří, aby se na ně mohla zaměřit, ale pomáhá zabránit přímo jejich vzniku tím, že snižuje nadměrné množství mědi ve vlasech.“ Složku EDDS  nyní obsahují všechny šampony, včetně šamponů 2 v 1. Nezávislá špičková expertka z Miamské univerzity a členka Institutu pro výzkum vlasů Pantene Pro-V, profesorka Antonella Tostiová, která výše uvedenou klinickou studii vedla, potvrzuje: „Pravidelné užívání přináší pokles oxidační zátěže vyvolané mědí, proteiny ve vlasech jsou lépe chráněné a stav vlasů se postupně zlepšuje.“

Populární články

Související články

Krása a zdraví

Představujeme jedinečné Ozdravné centrum FUZHI

V čase respiračních chorob, dlouhotrvajícího boje s pandemií covidu a dalších nástrah, oslabujících naší...

CestováníNovinkyTéma dne

Prožijte ve zdraví bezstarostnou dovolenou snů, stáhněte si aplikaci s lékařem v telefonu

Okamžitá lékařská péče není jen výsadním právem majetných. Věděli jste, že opravdu...

Krása a zdravíWellness

Věnujte v novém roce více času péči o tělo a mysl

Že je novoroční předsevzetí považováno za klišé? Ne tak docela. Zvolíte-li si...

KnihyNovinky

Rybičkové záložky v knize o vodníkovi Škvejchlovi

Proč bydlíš v rybníku, zelený vodníku? je název nové pohádkové knihy hudebnice,...