Úvod Krása a zdraví Jak pečovat o pleť aneb proč kohoutková voda nestačí
Krása a zdravíTrendy zdraví a krásy

Jak pečovat o pleť aneb proč kohoutková voda nestačí

31

Překvapivě vysoké procento žen používá k čištění pleti pouze vodu z kohoutku, aniž by si uvědomovaly, co to znamená pro jejich pleť. Na tento fakt poukázal průzkum agentury Ipsos, který zkoumal rutinu čištění pleti žen v České republice. Bylo zjištěno, že ženy neznají správný postup čištění a hydratace pleti, který pomůže udržet pleť zdravou a oddálit její stárnutí. Mnoho žen také netuší, že při použití séra společně s krémem se účinky aktivních látek zpravidla několikanásobně zvyšují.
Ranní rutina čištění pleti zabere více než polovině ženám pouze méně než 5 minut. Více než polovina žen také používá k očištění pleti pouze kohoutkovou vodu. Třetina žen používá čisticí mléko nebo tonikum a čtvrtina pleťový gel. Odborníky překvapilo vysoké procento žen, které se večer umyjí pleť pouze vodou z kohoutku: Zatímco 63 % žen odstraňuje večer make-up pomocí odličovače, neuvěřitelných 46 % žen využije pouze kohoutkovou vodu.

naomi-revitalift-filler-small-2Základ krásné pleti – správné čištění

Průzkum ukázal, že pod pojmem „krásná pleť“ si ženy nejčastěji představují pleť bez akné a pupínků nebo čistou pleť, která vypadá již na pohled zdravě. Studie zjistila, že nejčastěji mají české ženy smíšený až mastný typ pleti, častá je také normální nebo smíšená až suchá pleť. Aby ženy dosáhly svého ideálu krásné pleti, tj. zdravé pleti bez pupínků, ranní a večerní čištění kohoutkovou vodou zcela jistě nestačí. Každý typ pleti potřebuje adekvátní péči, která vyčistí póry a dodá pleti potřebnou hydrataci.
Prvním krokem ke krásné pleti je správné čištění.  Pleť je nutné důkladně vyčistit ráno i večer. Je to rutina, která by měla být přirozenou součástí hygieny každé ženy. Nejprve je potřeba zbavit pleť všech nečistot, které se na ní usazovaly během dne, a zbytků make-upu. K tomu poslouží čisticí mléko – např. mléko z řady Essentials od Garnier, kde si můžete vybrat druh mléka, který je určený právě vaší pleti. Zvolte si, zda je pro vás vhodnější osvěžující vitaminové mléko pro normální a smíšenou pleť nebo zklidňující odličovací mléko pro suchou a citlivou pleť.
Mléko je vhodné používat v kombinaci s pleťovou vodou (tonikem), která z pleti odstraní zbylé nečistoty a připraví ji na aplikaci krému. Čisticí mléko a tonikum tvoří účinnou dvojici pro čištění pleti, proto je tonikum neodmyslitelnou součástí čisticích řad Essentials od Garnier. Je vhodné zůstat u stejné řady, protože máte jistotu, že složení výrobků se bude perfektně doplňovat.

mixa-antidryness-micelarni-vodaPřecitlivělé pleti svědčí micelární voda

Pro ženy s velmi citlivou pletí je ideálním řešením micelární voda se speciálním složením, které toleruje citlivost pokožky. Velmi vhodným pomocníkem pro čištění tohoto typu pleti je micelární voda Mixa Micellar Water Optimal Tolerance, která nejen odstraňuje make-up a veškeré nečistoty, ale napomáhá i regeneraci a pečlivě pleť hýčká díky složení s hodnotou pH 5,5. Tato hodnota odpovídá fyziologickým hodnotám pH pokožky, díky čemuž micelární voda neporušuje ochrannou bariéru pleti. Zároveň neobsahuje alkohol ani parabeny, proto ji lze bez obav použít na citlivé odstraněni make-upu z tváří a očí.
Kromě každodenního čištění je nutné pleti poskytnout kvalitní hydrataci a výživu. Jen tak je možné udržet pleť zdravou, krásnou a s minimálními projevy stárnutí. Potřebnou péči zajistí hydratační krém, který pleť vyživuje, chrání před škodlivými vlivy vnějšího prostředí a také zabraňuje projevení známek stárnutí. Na trhu je k dostání je široké portfolio hydratačních denních krémů pro ženy různých věkových kategorií.
Ženám s citlivou pletí nabízí značka Mixa krémy na míru ušité různým typům – lehký vyvažující hydratační krém pro normální a smíšenou pleť, zklidňující hydratační krém pro suchou pleť se sklonem k podráždění, vyživující krém proti vysušování pro velmi suchou pleť a bohatý výživný krém s pupalkovým olejem pro velmi suchou pleť s poškozenou ochrannou bariérou. Značka Mixa je odborníkem na citlivou pleť, a tak mají všechny krémy této značky složení, které příjemně hydratuje, vyživuje a nezatěžuje pleť. Studie ukázaly, že jako citlivou označuje svou pleť až 80 % žen.

revitalift-filler-krem-pack-2Novinka s vysokým obsahem kyseliny hyaluronové

Pro potřeby žen, které již bojují s vráskami a jejich pleť vyžaduje intenzivnější péči, představila v únoru značka L’Oréal Paris novinku s nevídaně vysokým obsahem kyseliny hyaluronové – krém a sérum Revitalift Filler. Sérum má dokonce 10x větší koncentraci kyseliny hyaluronové než jiná séra od L’Oréal Paris. Klinické testy na 40 ženách ukázaly, že účinky se dvojnásobně zvýší, když ženy používají spolu s krémem i sérum. Tato revoluční dvojka působí pozitivně především na vrásky na čele, pod očima a na nosoretní rýhu. Molekuly kyseliny hyaluronové vyplňují vrásky a navrací pleti její plnost, čímž jí dodávají mladistvý vzhled, pružnost a kontury.
Nejen během dne, ale i v noci vaše pleť velmi ocení kvalitní péči. Jak ukázal průzkum, noční krém používá pouze 44 % žen. Přitom právě noc je ideální příležitostí pro regeneraci pokožky. Když naše tělo odpočívá, kůže vytváří ochrannou bariéru, aby byla schopná během následujícího dne čelit nečistotám, které se na ní usazují, a dalším škodlivým vlivům. Unavená kůže se však mnohdy nezvládá plně regenerovat, obzvláště když jí nedopřejeme dostatek spánku. A proto je potřeba regenerační procesy podpořit. Aktivní látky, které noční krémy obsahují, naší pleti výrazně napomáhají se regenerovat a detoxikovat. Myslete na pohodlí své pleti i během chvil, kdy vaše tělo odpočívá. Vyberte si z širokého portfolia značky L’Oréal Paris noční krém, který je vyvinut speciálně pro potřeby vašeho typu pleti. Noční krém řady Nutri-Gold je určen ženám již od 25 let věku. Řada Age Specialist nabízí noční krémy pro věk 35+, 45+ a 55+. Pro hloubkovou obnovu pleti 50+ je vhodný noční krém řady Age Perfect rovněž od L’Oréal Paris.
7610099062778age-perfect-nocni

Populární články

Související články

Krása a zdraví

Představujeme jedinečné Ozdravné centrum FUZHI

V čase respiračních chorob, dlouhotrvajícího boje s pandemií covidu a dalších nástrah, oslabujících naší...

Krása a zdravíWellness

Věnujte v novém roce více času péči o tělo a mysl

Že je novoroční předsevzetí považováno za klišé? Ne tak docela. Zvolíte-li si...

Trendy zdraví a krásyWellness

Lázeňská sezóna 2021 zahájena!

Jako v ostatních případech, i světově proslulé Mariánské Lázně do toho svátku zdraví...

Krása a zdravíTrendy zdraví a krásyWellness

Nechte se hýčkat

Hotel Mandarin Oriental, Prague nabízí ve svém SPA exkluzivní světoznámou britskou kosmetiku značky...