Úvod Móda Nová kolekce LEEDA Marks
MódaNávrháři

Nová kolekce LEEDA Marks

31

OLYMPUS DIGITAL CAMERAŠaty poslepované lepicí páskou? Modely počárané barevnou změtí „tejpy“? Kdo při shlédnutí nové kolekce LEEDA poslal svou fantazii tímto směrem, není daleko od pravdy. A kdo někdy zavítal na filmové natáčení, může se trefit i do černého.
Autorka se nechala inspirovat značkami / marks, které se při natáčení zdánlivě nahodile zjevují na podlaze, na stěnách, na trávě či sněhu. Postupně narůstají jedna přes druhou, mění barvy, přibírají písmena i krátké texty.
Mají jednoznačně technickou funkci a účel – pomáhají filmařům přesně definovat, kdo, jak a kudy se v průběhu akce pohybuje. Je to jakási řeč, jejímž záznamem vznikají obrazce. A ty často působí velice originálně a esteticky.

 OLYMPUS DIGITAL CAMERADesignérky o nové kolekci

“ Když se ocitnu na natáčení jako kostýmní návrhářka nebo stylistka, opuštěné značky fotím. Fascinuje mě, jak se po skončení natáčení živoucí organismus lidí i techniky rozplyne, iluze zmizí a místa se vrátí ke své původní podobě. Nejčastěji na zemi, ale i na stěnách, zůstanou lepenkové obrazce. Ve spolupráci s grafickým designerem Mariem Corradinim vznikl pro kolekci exkluzivní velkoplošný tisk na jemné bavlně i úpletu. Motivy jsem použila i pro strojovou výšivku. Výšivky fungují jako pojící prvek místo klasického šití, to eliminuji. Jakoby jimi model slepuji ,“ říká designérka Lucie Kutálková.
Kolekce je ležérní a uvolněná, založená na detailu a barevných akcentech výšivek i originálního celoplošného tisku. V trefném souladu vznikla i limitovaná kolekce bot značky SHOEDAISM od designérky Karin Ondřekové.

Leeda IV01991 Leeda IV02001a Leeda IV02030 Leeda IV02096 Leeda IV02114 Leeda IV02129 Leeda IV02135 Leeda IV02173 Leeda IV02178 Leeda IV02193 Leeda IV02197

Populární články

Související články

MódaMódní trendy

Ledové království na nohou

Animovaný film Ledové království se poprvé promítal v kinech v roce 2013. Neobyčejný příběh...

MódaSpolečnostTéma dne

Maestro Žorž Rovalis v Praze

Holiči a kadeřníci, vizážisté, filmaři a především ženy a dívky, toužící státi...

MódaMódní trendyNákupy

Elegantní i poslední den v roce

23Konec roku je ve znamení oslav a šampaňského. Všechny ženy touží po...

LifestyleMódaMódní trendyNákupy

Připravte se na období večírků a plesů se značkou Reserved

Reserved vítá sezónu vánočních večírků a novoročních plesů s capsule kolekcí, která...