Úvod Móda Novinky ze světa vlasového stylingu
MódaNávrháři

Novinky ze světa vlasového stylingu

36

n0084cavalliTýden módy v Milánu odhalil trendy v úpravě vlasů pro sezónu podzim/zima 2015-2016. Atmosféru módní přehlídky Roberta Cavalliho a ukázky nejlepších kreací přináší tato reportáž. Jako bonus – návod na vytvoření účesů podle stylisty Sama McKnighta.
ZÁVAN ČÍNY, intenzivní a sofistikovaný jako pohled na Šanghaj z nábřeží Bund, moderní a vzácný jako současná umělecká čtvrť Pekingu. „Inspirovala nás romantická čínská hrdinka Maggie Cheung“, vysvětluje v zákulisí Eva Cavalli, Robertova žena, jen pár minut před začátkem přehlídky, „a nejvíce v šatech se vzorem cheongsam v pohledu přes okno výlohy ve filmu „Stvoření pro lásku (In the mood for love)“, režírovaném Wongom Kar-waiom (2000). n0146cavalliTento grafický element byl interpretován do podoby přešívaného koženého bílého zdobení na kabátu z krepové vlny, jako bíla výšivka na černých flitrovaných večerních šatech, smíšený s klasickými květinovými vzory.
Nová kolekce Roberta Cavalliho v rámci FW 2015/16 čerpá inspiraci z náhlé vize „Vznešené krajiny“ z pohledu italské mistrovské zručnosti. Prostřednictvím tohoto chápání se ikonické čínské prvky stávají vysoce luxusními detaily a hlavními motivy kosmopolitního i moderního stylu. Oversize „pagoda“ knoflíky zvýrazňují šaty, kabáty a maxi-vesty a spolu se zvýšeným pásem prodlužují siluetu. Ming vázy ovlivnily květinové zlatavo-kovové vzory, které stoupají po podpatcích z plexiskla na kotníkových botách. V této přehlídce dekorace tvoří třpytivé šperky: například jako sponky na širokých opascích, které se dají nosit jako kabelka do ruky či přes rameno. Poslední spojitostí s tradičními čínskými motivy jsou lemy dlouhých kabátů, malované či vyšívané jako emaily cloisonné (=technika malování na smalt). Šanghajské večerní šaty můžou být dlouhé i super krátké, vyrobené z ručně malovaného čínského hedvábí nebo potištěné zvířecím motivem, ozdobené vlnitými flitrovými vzory na tylu či tenkém hedvábí se sametovými výšivkami.

n0271cavalliVLASOVÝ STYLING by SAM MCKNIGHT

„Roberto Cavalli si pro svoje modelky přál nový styl“, říká Sam McKnight. „Proto jsme se rozhodli pro co možno nejpřirozenější vzhled. Ale s dávkou rock-n-rollu, abychom dosáhli nadnesený,  přitom naturální efekt. Pro mě je důležité, aby měl účes objem a strukturu. Aby nebyl příliš přepracovaný či lesklý. To je důvod, proč jsme se rozhodli použít produkt Beach Waves z řady Wild Stylers od Tecni.ART.“ Abychom vytvořili sexy krásku, která jakoby přišla po slunečném dni stráveném u moře. Je velmi moderní, svěží, úžasná se zdravým sexepílem. Dívka, která klade větší důraz na strukturu účesu než na styl.

BEACH STYLE – STEP BY STEPn1295cavalli

1. INFINIUM soft
Na začátek vytvořte ve vlasech vlny s přirozeným pohybem. Můžete si pomoct žehličkou. Pár minut počkejte. Potom aplikujte INFINIUM soft na každý pramen, začněte odspodu směrem nahoru. „Efekt musí být co možno nejpřirozenější“, vysvětluje Sam McKnight.

2. BEACH WAVES Wild Stylers od Tecni.ART
Nasprejujte Beach Waves Wild Stylers od Tecni.ART odspodu směrem nahoru na všechny prameny vlasů. Vlasy rukama rozcuchejte. „Efekt musí vypadat jako po koupaní se v moři“, hovoří Sam McKnight. Když potřebujete, vlasy rozcuchejte i pomocí fénu. Nakonec znovu naneste produkt od konečků vlasů.

3. LISS CONTROL od Tecni.ART
Prsty si naneste gelový krém Liss Control od Tecni.ART do konečků vlasů, abyste je oddělily, vysušily a rozzářily.

n1321cavalliTajemství profesionálů

PŘIPRAVIT VLASY NA VYTVOŘENÍ PŘIROZENÝCH VLN.
Velmi důležité je použít Infinium soft pramínek po pramínku ve vzdálenosti přibližně 20 cm a sprejovat ve směru od konců ke kořínkům: to vlasům umožní připravit se na „beach waves“ efekt.

VYTVOŘIT STRUKTURU S EFEKTEM BEACH STYLE.
Nasprejujte „Beach Waves“ na celou hlavu, pramen po prameni, 2 až 3-krát, od konců ke kořínkům. Dotkněte se vlasů, abyste zjistili, jestli potřebují dodat víc přípravku na dosáhnutí perfektní struktury ve stylu „beach waves“. Pokud je třeba, nasprejujte na vlasy trochu vody, která umožní složkám produktu lépe proniknut do vlasů.

VYTVAROVAT VLASY
Když jsou vlasy připravené, je velmi důležité použít při tvarování vln prsty. n1334cavalliZačnete rychlými pohyby od středních délek ke koncům. Postup opakujte použitím fénu nastaveném na nízkém stupni. Následně ukončete tvarování na koncích, kde případně můžete ještě nanést malé množství Beach Waves produktu.

DODAT LESK NA ZÁVĚR
Potom, co jste vytvořili vlny, použijte Liss Control pro dodatečný lesk konečků. Přecházením prsty s malým množstvím přípravků kolem konečků zvýrazníte vlnitý vzhled s nádherným zářivým efektem.

Populární články

Související články

MódaMódní trendy

Ledové království na nohou

Animovaný film Ledové království se poprvé promítal v kinech v roce 2013. Neobyčejný příběh...

MódaSpolečnostTéma dne

Maestro Žorž Rovalis v Praze

Holiči a kadeřníci, vizážisté, filmaři a především ženy a dívky, toužící státi...

MódaMódní trendyNákupy

Elegantní i poslední den v roce

23Konec roku je ve znamení oslav a šampaňského. Všechny ženy touží po...

LifestyleMódaMódní trendyNákupy

Připravte se na období večírků a plesů se značkou Reserved

Reserved vítá sezónu vánočních večírků a novoročních plesů s capsule kolekcí, která...