Úvod Krása a zdraví Léky na bolesti? Ne, cviky a bandáže!
Krása a zdravíRady odborníků

Léky na bolesti? Ne, cviky a bandáže!

32

3M-futurofd-anw-picV létě většina z nás hledá co nejvíce příležitostí, jak trávit čas venku a aktivně si užívat teplých dnů. Sportovci, milovníci přírody, zahrádkáři i chalupáři se již naplno věnují svým zálibám. Ty s sebou však často přinášejí i natažené svaly, vymknuté kotníky, tenisové lokty, namožená kolena a dalších nepříjemné „bolístky“. Předcházet jim, případně pak bojovat s jejich následky, výrazně usnadňují bandáže 3M FUTURO™.
Řada FUTURO™ byla vytvořena pro všechny aktivní lidi, ať už se věnují běhu, hrají golf nebo tráví čas úpravou skalky na zahradě. Ti všichni zatěžují pohybový aparát, což může vést k nepříjemným bolestem. „Každý den se setkávám s pacienty, kteří si stěžují na bolesti zad, svalů či kloubů a léky nebo masti proti bolestem jim nepomáhají,“ uvádí Doc. MUDr. Vojtěch Havlas, PhD. „Proto své pacienty učím jednoduchým cvikům a informuji je o bandážích, které poskytují podporu, kompresi a jistotu při chůzi. Důležité je bolesti nepodceňovat, a pokud přetrvávají a výrazně brání v pohybu, navštívit lékaře,“ dodává.Illus-1

Dostupné bez předpisu

Průzkum TNS Aisa z října loňského roku hovoří jasně. Při bolestech lidé sáhnou primárně po prášcích, někteří volí gely a masti. Zajímavé ale je, že se každoročně rozšiřuje okruh těch, kteří se po úrazu paže, nohy nebo i bolesti zad poohlédnou po ortopedických pomůckách. Ty pravidelně používá až čtvrtina obyvatel ČR a přes 60 procent je potřebuje alespoň jedenkrát za měsíc. Jejich prodej je však většinou na lékařský poukaz.
FuturoBandáže FUTURO™ jsou tvořeny z měkkého materiálu, který nebrání pokožce dýchat a zajišťuje zcela optimální pohodlí. Vyrábí se v elegantním provedení, které lze snadno zakrýt pod oblečením a velmi jednoduše nasadit i sejmout. Další z výhod, které nové produkty nabízejí, je jejich dostupnost bez lékařského předpisu. Kdokoliv se může obrátit na svého lékárníka, aby mu pomohl s jejich výběrem. „Rozhodně by se nemělo zapomínat na velikost zakoupené bandáže. Proto doporučuji si před nákupem namožené, či zraněné koleno, zápěstí, loket nebo kotník změřit po jeho obvodu, abyste tak předešli zakoupení nevhodné velikosti,“ radí Jan Kočárek ze 3M Česko.

futuro2Každý den naplno

V nabídce je celá řada bandáží, které se dělí podle toho, kterému bolavému místu na těle mají pomoci.  Bederní pás uleví od bolesti v bederní oblasti, způsobené svalovou únavou nebo svalovým napětím. Je ideální pro práci i doma. Kolenní bandáž zajišťuje boční stabilizaci, rovná a podpírá svaly, šlachy a vazy kolena. Nechybí ani bandáž hlezenního kloubu, která poskytuje kotníku pevnou a pohodlnou oporu a pomáhá mu odlehčit při zranění. Zápěstní a loketní bandáže jsou neocenitelné při zánětu šlach, vymknutí či artritidě. Vybaveny jsou epikondylární pružinou a nastavitelnou páskou s tlakovými masážními polštářky pro úlevu přímo v místě bolesti.
Bandáže FUTURO™ nabízejí pomocnou ruku všem, kteří se zajímají o své zdraví a chtějí být aktivní v každém věku. Fyzická indispozice již není překážkou k tomu dělat to, co máme rádi. Bandáže FUTURO™ poskytují terapeutickou podporu kloubům, svalům a šlachám, aby jim pomáhaly pracovat na jejich optimální úrovni. Profesionální tým znalců ve 3M je vyvíjí s jednoduchým cílem – umožnit lidem prožít každý den naplno,“ vysvětluje Jan Kočárek ze 3M Česko.

Populární články

Související články

Krása a zdraví

Představujeme jedinečné Ozdravné centrum FUZHI

V čase respiračních chorob, dlouhotrvajícího boje s pandemií covidu a dalších nástrah, oslabujících naší...

Krása a zdravíWellness

Věnujte v novém roce více času péči o tělo a mysl

Že je novoroční předsevzetí považováno za klišé? Ne tak docela. Zvolíte-li si...

Rady odborníkůTéma dne

Vytěžit z online prostředí maximum? Studujte v něm!

Online prostředí nabízí prostor k seberozvoji a prohlubování znalostí a dovedností. Přihlaste...

Rady odborníků

Tajemství samozavlažovacího truhlíku

Při návštěvě pražské ordinace obvodního lékaře Mudr. Tomáše Syrovátky jsou v čekárně pacienti...