Úvod Lifestyle Cestování Kvalita repelentu potvrzena dTestem
CestováníKrása a zdravíLifestyleRelax

Kvalita repelentu potvrzena dTestem

30

repelenty-fotoObdobí dovolených zanedlouho vypukne naplno. Tuzemské i zahraniční pobyty, relaxaci na chalupě nebo aktivní odpočinek na kolech či na vodě dokáže silně znepříjemnit obtížný hmyz. Společnost Alpa, a.s., tradiční český výrobce stejnojmenné francovky, upozorňuje, že sezóna komárů a klíšťat je opět tady a nabádá k opatrnosti: „Na výlet ani na dovolenou si nezapomeňte přibalit vhodný repelent. Ty naše obstály v dTestu kvalitou i cenou na výbornou,“ říká Ing. Pavel Smažil ze společnosti ALPA.
Tradiční žluté repelenty od ALPY jsou nejznámější přípravky proti bodavému hmyzu u nás. Dlouhodobě patří mezi repelenty s ideálním poměrem cena a kvalita, což potvrdily také výsledky dTestu, kde Repelent Forte získal ocenění „Výhodný nákup“.
„Přípravek ALPA Repelent Forte získal v aktuálním nezávislém testu časopisu dTest označení VÝHODNÝ NÁKUP. Testující u něj ocenili nejen vysokou účinnost – v testu vykázal třetí nejlepší ochranu před komáry, ale také dobré hodnocení za míru rizika možných nežádoucích potíží,“ vysvětluje Ing. Pavel Smažil ze společnosti ALPA.

Hlídejte si množství účinné látky
Při výběru repelentu byste se měli zaměřit na jeden zásadní údaj – jaká je koncentrace účinné látky v repelentu. Nejčastěji užívaná aktivní látka je diethyltoluamid, tzv DEET. Při používání podle návodu byly výrobky obsahující 10 až 30 % DEET shledány Americkou akademií pediatrů bezpečné pro použití u dětí i dospělých, doporučuje se však nepoužívat DEET u dětí do dvou měsíců věku.  Vyšší koncentrace už mohou dráždit pokožku a způsobovat jiné problémy. „V repelentech Alpa používáme maximálně 28 % obsahu DEET, což zajišťuje současně účinnost přípravků i jejich šetrnost k pokožce,“ uvádí Ing. Pavel Smažil ze společnosti ALPA.

REPELENT sprej FORTEREPELENT sprej Forte 16,7 cm
Odpuzuje komáry, ovády, klíšťata a další druhy bodavého hmyzu. Obsahuje 28 % účinné repelentní látky – diethyltoluamidu. Lze jej aplikovat na pokožku i oděv (s výjimkou umělých tkanin).
Účinnou látkou repelentu je diethyltoluamid, který odpuzuje bodavý hmyz i klíšťata. Přípravek se rozetře na nechráněná místa kůže. Jestliže hmyz znovu obtěžuje, ošetření opakujte.
Repelent pro děti a citlivou pokožku
Přípravek je určen pro děti od 1 roku. Obsahuje Insect Repellent 3535 – šetrnou látku s biocidním účinkem. Nedráždí pokožku vystavenou slunečnímu záření. Přípravek se rozetře na nechráněná místa kůže.
REPELENT krém s Aloe Vera
Je obdobou repelent gelu a lihového repelentu. Kromě účinné repelentní látky diethyltoluamidu obsahuje i extrakt z aloe vera, který má protizánětlivé účinky.
Repelent gel
Vykazuje stejnou účinnost jako lihový repelent, novinkou je forma aplikace v podobě transparentního gelu. Kromě účinné látky diethyltoluamidu, který účinně odrazuje bodavý hmyz i klíšťata, obsahuje aromatické oleje s repelentními účinky: citronelovou silici a citron. Tyto silice zároveň dávají gelu příjemnou parfemaci.
Gel po bodnutí hmyzem
Přípravek k lokálnímu ošetření pokožky příjemně chladí. Má mírně znecitlivující účinky. Snižuje pocit pálení a svědění po bodnutí. Lze jej použít také k uklidnění pokožky například po spálení kopřivami.
Repelent gel roll on
Přípravek je určen k ošetření nechráněných míst pokožky rychlým způsobem roll on, jehož prostřednictvím nedochází k přímému kontaktu s pokožkou obsluhujících rukou. Rovněž roll on poskytuje ochranu před bodavým hmyzem a klíšťaty a obsahuje silice s repelentním účinkem.

Populární články

Související články

Cestování

Pozvánka do nejsevernějších Čech

Národní park České Švýcarsko je nejmladším z kvarteta NP České republiky. Hlavním...

Vše o cestování na výstavě v Letňanech 15.-17.3. 2024
CestováníLifestyleRelaxSoutěžZaujalo vás

Cestování všemi způsoby

Baví vás cestování v karavanu nebo toužíte plout na lodi kolem světa nebo...

CestováníKulturaVýstavyZaujalo vás

Kam budeme letos cestovat?

Již za pár dní vedou veletrhy HOLIDAY WORLD & REGION WORLD trendy...

Pázdniny na|Zanzibaru nemají chybu
CestováníKulturaZaujalo vás

Dva týdny prázdnin na Zanzibaru

Když přistanete na letišti na Zanzibaru, projdete další kontrolou zavazadel a teprve...