Úvod Lifestyle Cestování Romantikům: netradiční plavba po Vltavě
CestováníLifestyle

Romantikům: netradiční plavba po Vltavě

33

web Beast - v Praze - Jan Mottl - www.janmottl.czCo byste řekli tomu, prohlédnout si pražské památky z hladiny Vltavy? Nebo vás láká celodenní plavba až pod Slapy? Rekreační plavba se v Evropě čím dál více stává důležitým ekonomickým a volnočasovým fenoménem. Nadarmo se v poslední době neujal slogan: Po vodě – ekologický, levně a v pohodě. O tom jsme se přesvědčili i o velkém vodáckém svátku, na letos již 7. mezinárodním ročníku pražského dubnového veletrhu Lodě na vodě a s podtitulkem Dovolená v přírodě. Mezi vystavujícími byl tradičně i mořský vlk v kapitánské čepici Hagen, který nám řekl spoustu zajímavostí o rostoucí oblibě lodních výletů (nejenom) po Vltavě.
„Oblíbenost lodních výletů na menších lodích po Vltavě roste. Letos mají lidé nejvíce zájem o ty v centru Prahy a okolí, ale také se zvýšil zájem o celodenní plavby na Slapy či do Mělníka a o plavby šité na míru, většinou jako netradiční dárky. Stoupá rovněž počet zájemců, kteří se chtějí zúčastnit nejrůznějších akcí pořádaných na vodě,“ říká Daniël Hagen ze společnosti Dutch Masters, která má na Vltavě k dispozici menší čluny i 13metrovou loď.

Výletní plavby na Exploreru

Na náplavce pražského Rašínová nábřeží stává obytná motorová loď Explorer, na jejímž sundecku se můžete opalovat, kochat se krajinou, anebo – pokud zrovna slunečno není – můžete plavbu strávit u zkušeného a pohodového kapitána v kryté kormidelně (a můžete si loď chvíli zkusit řídit), či v prostorném salónu. Na delší výlety jsou zde k dispozici čtyři kajuty, kuchyňka, jídelna a dvě sociální zařízení, takže se loď může snadno proměnit v klasický apartmán, do něhož se pohodlně vměstná až dvanáct lidí, pro které není problém domluvit na lodi třeba i grilování.
„Na vícedenních plavbách můžete všechny starosti hodit za hlavu, posádka se postará o řízení lodě, ale třeba i o stravování. Na Exploreru můžete strávit dva dny, nebo i celý týden. Doplout tak můžete nejen pod Slapy, do Českého Švýcarska, ale teoreticky klidně až do Amsterdamu. Explorer je ideální nejen pro rodinu, ale i pro větší skupinu. A to s veškerým komfortem,“ upřesňuje Daniël Hagen s tím, že v poslední době roste počet plaveb na míru, které Dutch Masters organizuje. „Nedávno se kupříkladu plavba na Exploreru stala dárkem manželovi jedné paní, který se toužil vydat lodí do Drážďan. Jeho manželce, která vše vyřizovala, se líbila možnost netradičního ubytování.“ Více informací na www.ceskonalodi.cz

web 07 Explorer v Praze - Jan Mottl - www.janmottl.czJak se stát  kapitánem?

Máte rádi pohled na svět z paluby lodě a chcete se ji naučit ovládat? Kupříkladu Dutch Masters nabízí kvalitní výcvik, při kterém získáte na perfektně vybavených lodích nejen teoretické znalosti, ale především praktické dovednosti. Tým zkušených kapitánů – výcvikářů má dohromady odplutých více než 100 let a především: cvičné plavby jsou jejich koníčkem.Pokud chcete zajít ještě dál a stát se opravdovým mořským či říčním vlkem, můžete se zapsat do skipperské školy Dutch Masters na kapitánský kurz a pro opravdové nadšence jsou tu plavby víkendové či i týdenní plavby s kapitánem-výcvikářem na pronajaté lodi v Holandsku, ale vlastně i kdekoliv jinde ve světě. Více na www.skipperskaskola.cz

Pronájem lodí v České republice

Pokud si chcete letos dopřát dovolenou v Česku na lodi, na shora vzpomínaném webu www.ceskonalodi.cz nově najdete kompletní seznam charterových lodí na nejfrekventovanějších místech v České republice: na Vltavě, Labi a vodními turisty nejvyhledávanějším Baťově kanálu. Ten v loňském roce přivítal 80 000 návštěvníků.

Populární články

Související články

Cestování

Pozvánka do nejsevernějších Čech

Národní park České Švýcarsko je nejmladším z kvarteta NP České republiky. Hlavním...

Vše o cestování na výstavě v Letňanech 15.-17.3. 2024
CestováníLifestyleRelaxSoutěžZaujalo vás

Cestování všemi způsoby

Baví vás cestování v karavanu nebo toužíte plout na lodi kolem světa nebo...

CestováníKulturaVýstavyZaujalo vás

Kam budeme letos cestovat?

Již za pár dní vedou veletrhy HOLIDAY WORLD & REGION WORLD trendy...

Pázdniny na|Zanzibaru nemají chybu
CestováníKulturaZaujalo vás

Dva týdny prázdnin na Zanzibaru

Když přistanete na letišti na Zanzibaru, projdete další kontrolou zavazadel a teprve...