Úvod Móda B(L)OND girls 2015 by Honza Kořínek
MódaNávrháři

B(L)OND girls 2015 by Honza Kořínek

35

honza-konek-a-markta-konviatkov-1Blond barva je kult! O tom není pochyb, a proto se kadeřník Honza Kořínek rozhodl připravit jedinečnou kolekci B(L)OND girls 2015, který vychází z nových technik probarovování a zesvětlování vlasů. A samozřejmě doporučuje, než experimentovat doma v koupelně, svěřte své vlasy do rukou profesionálních kadeřníků. „V tomto období chtějí klientky více než kdy jindy v roce zesvětlovat a hrát si s barvou svých vlasů. Právě proto značka L´Oréal Professionnel uvedla letos v květnu novou kompletní řadu zesvětlujících produktů Blond Studio. Díky ní můžeme docílit nejen jedinečné blond barvy, ale také různých probarvení ve vlasech,“ říká kadeřník a majitel kadeřnického salonu Honza Kořínek, který patří mezi Salony Expert francouzské vlasové kosmetické značky L´Oréal Professionnel. „S Blond Studiem přichází i tři nové techniky. Jedná se o přirozené a jemné efekty, které podtrhnou střih vlasů a dodají celému účesu vzdušnost a plasticitu,“ upřesňuje profesionální kadeřník, který novinku vyzkoušel na slavných tvářích českého showbyznysu – moderátorce Evě Decastelo a na zpěvačkách Markétě Konvičkové a Kateřině Mátlové. „Chtěli jsme ukázat, jak může být probarvování vlasů efektní. Asi největší změna je vidět u Evy, u které jsme použili techniku nazvanou Contouring,“ vysvětluje Honza. Jde o melírování vlasů inspirované aplikací make-upu. Contouring pomocí hry světla a stínu rozjasňuje a opticky prodlužuje tvář a rozzáří vlasy. Jedná se o modelování tváře pomocí zesvětlování, nebo naopak ztmavování vybraných pramenů různými odstíny.

Zesvětlení nechte na odborníka

„Vůbec bych nedoporučoval, možná bych dokonce úplně zakázal, aby si ženy doma samy probarvovaly jednotlivé partie ve vlasech. Jakékoli zesvětlování vlasů opravdu patří do rukou odborníků,“ upozorňuje kadeřník a dodává, že tato technika je vhodná jak pro přirozené, tak i pro barvené vlasy. To, že se jedná o velice moderní a populární look, dokazuje i fakt, že si ho oblíbily celebrity jako Miranda Kerr, Kate Beckinsale nebo 1Lily Aldridge. „Dalším trendem, se kterým Blond Studio přichází, je velmi přirozený efekt, který ve vlasech působí nenápadně a možná až trochu nevýrazně. Tento look se sice poprvé objevil na přehlídkových molech už před deseti lety, obliby u klientek se mu ale dostává až v posledních měsících,“ prozrazuje Honza Kořínek, který tvrdí, že Sunkissed je vhodný pro všechny romantické duše, které mají přirozené dlouhé či polodlouhé vlasy a chtějí experimentovat jen velmi zlehka. Pro tento typ probarvení se rozhodla zpěvačka Markéta Konvičková. Poslední z nových technik, které si můžete v Salonech Expert vyzkoušet, je Babylights. Jde o velice delikátní zesvětlovací techniku, jejímž výsledkem jsou jemné barevné odlesky připomínající dětské vlásky. Tato technika je vhodná pro ty z vás, které rády sledují módní trendy a mají přirozené nebo barvené vlasy. Honza Kořínek se ji rozhodl ukázat na zpěvačce Kateřině Mátlové. „Kate je žena, která ví, co chce, a neztratí se. Musím prozradit, že mě dost překvapila i tím, jak si sama umí vlasy dobře upravovat,“ prozrazuje.

HONZA KOŘÍNEK
honza-konek-a-kateina-mtlov-1
profesionální kadeřník
Řemeslu se věnuje už čtrnáct let. Před dvěma lety si splnil svůj sen a na pražských Vinohradech si otevřel vlastní hair studio Honza kořínek. Na čem si zakládá? Na Kvalitním propracovaném střihu, precizní barvě a vlasech, které jsou už na první pohled zdravé. Stojí i za projektem televizního pořadu o proměnách – NEW LOOK.

HAIR: Honza Kořínek, Karolina Fahounová
MAKE-UP: Margita Skřenková
PHOTO: Hair studio Honza Kořínek/Petr Kozlík

TVÁŘE
B(L)OND girls 2015

eva-decastelo-blond-girls-2015-hair-studio-honza-konek-3EVA DECASTELO
moderátorka
V současné době je jako moderátorka spojena hlavně s televizním pořadem NEW LOOK. V něm společně s týmem odborníků, který vede kadeřník Honza Kořínek, mění životy „obyčejným“ ženám. „Kromě toho se věnuji také moderování nejrůznějších společenských akcí. Na prvním místě je ale vždy moje rodina,“ říká Eva.

MARKÉTA KONVIČKOVÁ markta-konviatkov-blond-girls-2015-hair-studio-honza-konek-1
zpěvačka
Zpěvačka, která si stále silněji buduje svou pozici na české hudební scéně, se stala novou tváří Hair studia Honzy Kořínka. „Právě do světa pouštím svůj nový song s videoklipem Taková je láska,“ prozrazuje Markéta. Jeho název prý přesně vystihuje, v jakém životním období se nachází –- je zamilovaná a spokojená.

kateina-mtlov-blond-girls-2015-hair-studio-honza-konek-2KATEŘINA MÁTLOVÁ
zpěvačka
Ač se ve vodách showbyznysu pohybuje už řadu let, teprve teď vydává své debutové album, které se jmenuje MONO. „Za jeden z největších úspěchů považuji to, že jsem si na nové CD vydělala sama,“ prozrazuje zpěvačka, která prý míří i na zahraniční trh, a všechny písně proto nazpívala v angličtině.

Populární články

Související články

MódaMódní trendy

Ledové království na nohou

Animovaný film Ledové království se poprvé promítal v kinech v roce 2013. Neobyčejný příběh...

MódaSpolečnostTéma dne

Maestro Žorž Rovalis v Praze

Holiči a kadeřníci, vizážisté, filmaři a především ženy a dívky, toužící státi...

MódaMódní trendyNákupy

Elegantní i poslední den v roce

23Konec roku je ve znamení oslav a šampaňského. Všechny ženy touží po...

LifestyleMódaMódní trendyNákupy

Připravte se na období večírků a plesů se značkou Reserved

Reserved vítá sezónu vánočních večírků a novoročních plesů s capsule kolekcí, která...