Úvod Lifestyle Cestování Stezku korunami stromů na Lipně opět rozezní koncerty
CestováníLifestyle

Stezku korunami stromů na Lipně opět rozezní koncerty

30

na výškuObdobně jako předešlé roky, i letos čeká letní návštěvníky Stezky korunami stromů na Lipně příjemné zpestření. Každé červencové a srpnové úterý si mohou užít prodlouženou otevírací dobu, a to až do 23 hodin. Těšit se mohou nejenom na speciální noční osvětlení Stezky, které vykouzlí jedinečnou atmosféru, ale také koncerty hned několika kapel napříč různými hudebními žánry. „Sérii koncertů zahájila 7. července ve 20 hodin českobudějovická kapela Turkey Buzzards, která diváky roztančila ve stylu rhytm & blues a rockabilly. Na stezce bylo přes tisíc návštěvníků, kteří si atmosféru užívali plnými doušky,“ říká Filip Pekárek. V průběhu léta zazní také indie folková hudba kapely Sunnplugged nebo akustický rock v podání skupiny Oni. Koncertní a zároveň letní sezónu stylově zakončí Triostrun se svým mixem jihoamerických a karibských not.
Jedinečnou světelnou podívanou zajistí speciální světla měnící průběžně barvy. „Speciální večerní osvětlení přímo vybízí k noční romantické procházce. Na Stezku ale mohou vyrazit také ti, kteří si nechtějí nechat ujít jedinečnou podívanou při západu slunce nad Lipnem. Magickou atmosféru v obou případech vždy umocní ještě živý koncert a bude opravdu z čeho vybírat,“ zve turisty Filip Pekárek, ředitel Stezky korunami stromů na Lipně.
Koncertní pódium a současně hlediště bude tvořit 40 metrová vyhlídková věž Stezky korunami stromů. Na diváky čeká tradičně mix různých hudebních žánrů. Představí se blues, accoustic rock, indie folk, ale také keltská a irská hudba, ale také swing či třeba reggae pop. Koncerty se budou pořádat každé letní úterý, Stezka bude otevřena vždy od 9.30 do 23 hodin. Prodlouženou provozní dobu bude mít i lanová dráha, která návštěvníky bezpečně dopraví na vrchol Kramolína. Dostat se ke Stezce lze ale také značenou turistickou trasou nebo tzv. stezkabusem.
Koncerty jsou pro návštěvníky již zahrnuty v ceně vstupného a pořádat se budou vždy od 20 do 22 hodin.

Přehled letních koncertu na Stezce korunami Stromů Lipno

14.7.    Jitka Malzyk & Vojtěch Jindra
–    současná irská hudba
–    Setkáním dvou zkušených hudebníků se propojují a vzájemně rezonují dva hudební světy. Jitka Malzyk hrající na housle a Vojtěch Jindra s akustickou kytarou předvedou současnou irskou hudbu na Stezce. V této komorní sestavě, které nechybí nasazení a radost ze hry, vyniká zvuk obou nástrojů a díky osobitému stylu hráčů vzniká originální autorská hudba.

21.7.    Never been 2 Jamaica
–    folk, reggae pop
–    Tihle chlapíci sami nazývají svůj styl „ukulele chillax“ nebo „rasta folk“. Třetí červencové úterý se během noční prohlídky budete při jejich písních pohybovat někde mezi folkem, reggae a popem – ale co je nejdů-ležitější – budou Vás bavit. Never been 2 Jamaica je velmi oblíbená českobudějovická kapela a to díky písním veselým i smutným, rychlým i pomalým, ale vždycky písním od srdce.

28.7.    Alena Pekařová Trio
–    keltská a klasická hudba
–    Lahodný zvuk keltské harfy v prostředí Stezky korunami stromů a setmělé lipenské přírody. Alena Peka-řová na nástroj, který je v Čechách poměrně vzácný, i velmi dobře improvizuje. Jako hosty si pozvala An-nu Novákovou a její libé housle a Ivana Rea, který ji doprovodí na akordeon a perkuse.

4.8.     Naked Proffesors
–    Klasický „irish“ styl
–    Necelé dva roky fungující českobudějovická kapela dokáže roztančit velké sály, ale i intimně zahrát ve zti-šeném lese. Zahraje vám irské lidovky, námořnické shanty písně, covery anglických a amerických písnič-kářů anebo songy kapel jako Johnny Flynn, Mumford and Sons čo Flogging Molly. Uslyšíte housle, man-dolínu, banjo, kytaru a známé písně v klasickém „irish“ stylu.

Populární články

Související články

Cestování

Pozvánka do nejsevernějších Čech

Národní park České Švýcarsko je nejmladším z kvarteta NP České republiky. Hlavním...

Vše o cestování na výstavě v Letňanech 15.-17.3. 2024
CestováníLifestyleRelaxSoutěžZaujalo vás

Cestování všemi způsoby

Baví vás cestování v karavanu nebo toužíte plout na lodi kolem světa nebo...

CestováníKulturaVýstavyZaujalo vás

Kam budeme letos cestovat?

Již za pár dní vedou veletrhy HOLIDAY WORLD & REGION WORLD trendy...

Pázdniny na|Zanzibaru nemají chybu
CestováníKulturaZaujalo vás

Dva týdny prázdnin na Zanzibaru

Když přistanete na letišti na Zanzibaru, projdete další kontrolou zavazadel a teprve...