Úvod Luxus Cartier: nová kolekce vysokého šperkařství Etourdissant
LuxusŠperky

Cartier: nová kolekce vysokého šperkařství Etourdissant

34

Romanov image_Cartier_EtourdissantAzurově modrá voda třpytící se v paprscích slunce, okrově žlutá skaliska, prchavé paprsky soumraku, sametově černé moře… Francouzská riviéra se stala pro šperkařský dům Cartier se svou nekonečnou paletou barev inspirací, zhmotněnou v nové kolekci vysokého šperkařství Etourdissant. Kolekci tvoří dvě stěžejní témata. Jako dva dokonalé protiklady, jako den a noc, jako rub a líc, jako žena dvou tváří. Téma Incandescence & Daylight představuje šperky odvážných tvarů vyvolávajících exploze barev, oslavující světlo, vášeň a radost že života. Naproti tomu In the evening shadows přináší jemné kreace, zároveň velice smyslné a tajemné jako kouzlo noci.

Etourdissant = „ohromující“Arabica bracelet_Cartier_Etourdissant

Kolekce pohrávající si se světlem, stíny a odlesky… Nejvzácnější drahokamy, jako jsou diamanty, safíry, smaragdy a rubíny, doplněné o opály, korály, tanzanity, granáty a chryzoprasy; všechny pečlivě vybrané pro exkluzivitu materiálu i jejich unikátní způsob transformace světla. Tvary jednotlivých šperků jsou nové, nekonvenční a výrazné, vytvářející poutavé ohňostroje, víry blyštivých, dokonale vybroušených kamenů, které prozáří letní noci svým opojným leskem.
Francouzské slovo Etourdissant lze přeložit jako „ohromující“, a přesně taková nová kolekce šperků Cartier je. Její design, dokonalé řemeslné zpracování, kvalita a krása samotných kamenů se propojuje v dokonalý celek. Výjimečné kameny v intenzivních, emoce vyvolávajících barvách, jsou pro Cartier věčným tématem. Jsou hledány a pečlivě vybírány po celém světě. Pojetí a zpracování jednotlivých kusů je umění, které tvoří důležitou přidanou hodnotu šperků Cartier ve světě high jewellery.

Hyderabad image_Cartier_EtourdissantIncandescence & Daylight

Etourdissant v sobě ukrývá unikátní náhrdelníky, náramky, náušnice, ale také například překrásnou čelenku Hyderabad z platiny, jež je variací na ikonickou kolekci Tutti Frutti. Čelenku, kterou lze nosit také jako náhrdelník kolem krku či náramek, zdobí více než 18ti karátový smaragd z Kolumbie, doplněný o broušené rubíny, safíry a smaragdy. Nejenom svojí krásou, ale také historií ohromuje kámen tisíců fazet, 197.80 karátů vážící safír Romanov z Cejlonu polštářkového brusu, zasazený do diamantového náramku. Mezi jeho nositelky patřila carevna Marie Fjodorovna, poslední velká dáma imperiálního Ruska. Abstraktní kolekce Flamboyant je plná křivek, zaoblených tvarů a kruhů. Sytě oranžové korálky z korálů, smaragdy, černé onyxy a diamanty vyvolávají svou dokonalou souhrou vzpomínku na příjemné pocity teplého letního dne.

In the evening shadowsHyderabad headband_Cartier_Etourdissant

Mimořádný svým objemem i barvou je černý opál z Austrálie vsazený do náramku Lagon. Jako tajemství ukryté v temných hlubinách se na hladkém povrchu opálu prolínají zelené odstíny smaragdů s modrými odlesky safírů a modrozelenými tóny paraiba turmalínu. V hřejivých tónech babího léta je vyvedená kolekce Ete Indien. Náramek a prsten je ozdoben světlým opálem z Etiopie, který obklopují broušené oranžové granáty, barevné safíry, tsavority a brilianty. Propojením s prací Jeanne Toussaint, jejíž návrhy pro Cartier byly v 30. letech plné pohybu a radosti, je kolekce Arabica. Nové a moderní je propojení barev granátů a rubínových korálků zasazených do bílého a růžového zlata.

Populární články

Související články

AmbasadořiŠperky

Natálie tančí s Kubistik

Romantickému vzezření šperků, na které jsme povětšinou zvyklí, se vymyká kolekce Kubistik...

KnihyŠperky

Granatus Bohemicus: Co vše bychom měli vědět o českých granátech

Řeč je o nerostech, jedinečných červených kamenech, které patří mezi nejstarší známé...

HodinkyLuxusSpolečnost

Značka HUBLOT uspořádala slavnostní večer Hublot Sapphire Night

Švýcarská hodinářská značka Hublot uspořádala pro své přátelé a významné klienty slavnostní večer...

NákupyŠperky

Kampaň značky Tous s Emmou Roberts je tu!

Slavnostní období se blíží a všichni hledají ten perfektní dárek. Tous to...