Úvod Výstavy Kuba – ostrov umění
Výstavy

Kuba – ostrov umění

31
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

IMG_5216Od pondělí 21. září do středy 30. září 2015 se v Praze v prostorách Výstavní síně Nadace ABF, uskuteční výstava „KUBA“, jedna z doposud největších prezentací výtvarného umění současné Kuby v České republice. Na Václavském náměstí č.31 se během čtrnácti dnů prezentuje třináct předních kubánských výtvarníků. Bezesporu se jedná o výjimečnou výstavu, která představuje téměř sto výtvarných děl – olejů, akrylů, kreseb, grafických listů a plastik od  autorů, kteří jsou známi ve Francii, Německu, Anglii i USA.

Bohatý doprovodný programAutor-Alberto Moran Socorro- Titulo- Vestigios del tiempo- Tecnica- Acrilico sobre tela- Dimensiones- 120cm X 100cm -- Ao-2013

Trojice kumštýřů s dámou v čele – Martha Jiménez Pérez, Alberto Moran Socorro a Angel Antonio Alfonso Castillo se výstavy a všech dalších doprovodných programů dokonce osobně zúčastní. Součástí této jedinečné kulturní akce je plánovaná beseda výtvarníků s odbornou veřejností, workshop se studenty uměleckých škol, komentované prohlídky a řada dalších společenských setkání.
EsperanzaVšichni prezentovaní umělci patří nejen doma na Kubě, ale i ve světě k uznávaným autorům. Zvláště pak Martha Jiménez je výtvarnou osobností uznávanou v mnoha zemích všech kontinentů a je držitelkou prestižních ocenění.
Prezentovaná ukázka tvorby současných kubánských autorů je charakteristická svou dynamikou, příznačných latinsko americkým temperamentem, svěžestí barev, různorodostí námětů i uměleckým zpracováním. Výstava bude pro návštěvníky jistě milým překvapením a zaujme právě svým optimistickým vyzněním a pozitivním nábojem.
Slavnostní večer se uskuteční ve středu 23. září 2015 od! Dios mio ! tinta -cartulina.70-50 cm. 2010 (2) 18.00 hodin, za osobní účasti autorů. Záštitu převzal a osobně se též zúčastní Jeho Excelence Fermín Gabriel Quiñones Sánchez velvyslanec Kubánské republiky v ČR.

Po skončení pražské části bude výstava pokračovat v Karlových Varech. Vystavená díla je možné i zakoupit.

 

Remando en solitario (2013) Acrílico sobre Lienzo; 50 x 40 cm.KDE: Výstavní síň Nadace ABF, Václavské náměstí 31, Praha 1
KDY: 21. – 30. září 2015; otevřeno po – pá: 8.30 – 16.30 hod.
VSTUPNÉ: volné
KONTAKT: Dr. Jiří Jaskmanický, jaskmanicky@seznam.cz

DALŠÍ INFORMACE: www.manesova54.cz1268-Danza. Mixta-Tela., 100X70 cm,2015

Ivan Černý
Foto: archiv Českého centra fotografie a galerie GM54

Populární články

Související články

CestováníKulturaVýstavyZaujalo vás

Kam budeme letos cestovat?

Již za pár dní vedou veletrhy HOLIDAY WORLD & REGION WORLD trendy...

UměníVýstavy

Od října do října

O stejnojmenné výstavní šňůře přední české výtvarnice Bohunky Waageové jsme se společně...

UměníVýstavy

Od Pocty recyklovanému papíru až k Fejsovým snům

V červnu tohoto roku oslavil své pětaosmdesátiny malíř Vojtěch Kolařík. Tento malíř nezaměnitelného...

UměníVýstavy

Deset svíček na želečském dortu

V loňském roce oslavila historická sýpka na jihu Čech proměněná z dobové zemědělské...