Úvod Lifestyle Cestování Blízká setkání Petra Slavíka
CestováníKnihy

Blízká setkání Petra Slavíka

31

DSC_6132Populární pražský Klub cestovatelů (Masarykovo náb. 22) byl před krátkým časem svědkem křtu knihy, určené všem milovníkům divoké přírody a krásných fotografií. Jedná se o příběhy fotografií a fotografie příběhů, jak poznamenal spisovatel, režisér a producent Steve Lichtag, kamarád a kolega Petra Slavíka, který nádhernou publikaci z brněnského nakladatelství JOTA coby křestní otec doprovodil na světlo boží. Knížka Blízká setkání zároveň vyšla i jako E- kniha.

Fotograf divočinyDSC_6152

Mělnický rodák Petr Slavík cestuje aby viděl a fotografoval divoká zvířata v jejich přirozeném prostředí. Protože se životní prostor pro živočichy vlivem člověka stále ztenčuje, vedou jeho expedice především za ohroženými druhy. Horské gorily v Ugandě, sibiřský tygr na ruském Dálném východě, nartouni v džungli Filipin, hnědí medvědi z Kamčatky, američtí grizzly či harpyje, což jsou mystičtí dravci Venezuely…to vše a ještě více „loví“ Slavík se svým nikonem.
Ze svých fotovýprav pak pořádá výstavy a besedy, píše knihy.

DSC_6174Autor řady publikací

Petr Slavík je autorem několika knih a držitelem řady mezinárodních ocenění za své snímky i organizátorem expedic za faunou tohoto světa. Mj. úzce spolupracuje i se ZOO Ústí n/L. Je autorem knihy Divoká srdce, která představuje její obyvatele. Zoologické zahrady považuje Slavík za zařízení sloužící k nápravě lidských chyb.
„Až člověk přestane narušovat životní prostor ostatních tvorů, nebude třeba mříží k záchranně druhů…“ konstatoval i na besedě v pražském Klubu cestovatelů při příležitosti křtu knihy Blízká setkání, kterého se ujal, jak jsme již řekli, jeho kamarád a kolega Steve Lichtag (1954 Znojmo), vlastním jménem Zdeněk Loveček. Tento autor řady přírodovědeckých filmů, který se jako první potopil bez ochranné klece k bílému žralokovi, v současnosti s Petrem Slavíkem připravuje nový film o predátorech.

Ivan Černý  Foto: Miroslav Feszanicz

Populární články

Související články

Knihy

Zcela výjimečná literatura

Na knihkupeckých pultech se v pyramidách překladového balastu jako příslovečný diamant v hoře hlušiny...

Cestování

Pozvánka do nejsevernějších Čech

Národní park České Švýcarsko je nejmladším z kvarteta NP České republiky. Hlavním...

Vše o cestování na výstavě v Letňanech 15.-17.3. 2024
CestováníLifestyleRelaxSoutěžZaujalo vás

Cestování všemi způsoby

Baví vás cestování v karavanu nebo toužíte plout na lodi kolem světa nebo...

CestováníKulturaVýstavyZaujalo vás

Kam budeme letos cestovat?

Již za pár dní vedou veletrhy HOLIDAY WORLD & REGION WORLD trendy...