Úvod Lifestyle Sladké neřesti na Nepomuku
Lifestyle

Sladké neřesti na Nepomuku

30

12032065_974522065933538_1229938884496914600_nTip pro vašeho partnera: vezměte ho na degustaci doutníků na nejkrásnější osobní lodi v Praze, s kotvištěm na nejkrásnějším místě, přímo u Karlova mostu. Sem především míří kroky domácích i zahraničních turistů, toužících se pobavit plavbou po Vltavě flotily společnosti Pražské Benátky, sem míří i účastníci nejrůznějších společenských a kulturních akcí, které pravidelně pořádá zmíněná společnost s populárním „převozníkem pražským“ Bergmanem v čele. Na palubě nejstarší osobní lodi v Praze se v současnosti připravuje odpoledne věnované doutníkům, jedné z nejsilnějších požitkářských vášní milovníků špičkového životního stylu.

Salonní Rychloloď Nepomuk – seznamte se

Nikdo by asi nevěřil, že je této stylové krasavici již osmdesát let. Ač je nejstarší osobní lodí v Praze, je třeba dodat, a to nikoli ze slušnosti, že je též nejkrásnější. Vyrobena v belgické loděnici z ušlechtilého dřeva, mosazi a vzorně zachovalých dobových prvků lahodí oku, znalci pak hodnotí původní švýcarský motor, který ji pohání. Srdce plavidla, zmíněný motor Sulzer je zapalovaný doutnáky a hovoří se o něm jako o technické památce. Rychloloď má kapacitu stovky cestujících, prostorné paluby a veškeré potřebné zařízení k pořádání společenských akcí, od rautových prostor, baru i výčepu až po romantické toalety.
O pouhých deset let je mladší její kapitán, statný sedmdesátník Mario Juhas (nar. 1943), pravý to mořský vlk s věčným čibukem v ústech. Celá život se plavil po mořích i evropských řekách. S lodí ho spojuje i místo narození – Belgie.

Zasvěcení do rituáludegustace_2015-11-26_salonni-rychlolod-nepomuk (1)

Na palubě Nepomuku tedy brzy zavoní kvalitní doutníky – majstrštyky předních světových výrobců, vyráběné z fermentovaného tabáku a obalené tabákovým listem., které do ČR již rok dováží společnost Santaluisa. Jak říká zakladatel společnosti a její šéf Luigi Cosentino, firemním cílem je nabídnout svým zákazníkům špičkové doutníky, příslušenství a služby za zajímavé ceny. V neposlední řadě i aktivity na poli osvětovém, tedy šíření povědomí o vášni zvané doutníky i zasvěcení do celého rituálu kouření této pochoutky, které holdovaly a holduje i mnoho legendárních světových osobnosti z řad politiků, umělců i podnikatelů.
„Kouření doutníků je prožitková záležitost,“ dodává ředitel Cosentino, „Správný výběr a informace tento zážitek znásobují. Proto pořádáme pravidelně řízené degustace, jako je právě připravovaná na Salonní lodi Nepomuk, kde si budou moci hosté vybrat z bohaté nabídky s degustační slevou. Věřím, že naše nabídka zaujme a uspokojí nejen začátečníky, ale i zkušené a velmi náročné milovníky kvalitních doutníků a k tomu potřebného příslušenství, včetně hurmidorů.“
Zbývá dodat, že společnost Santaluisa se specializuje na velmi kvalitní doutníky, které buď nejsou v nabídce jiných dovozců, nebo na doutníky, které se na trhu v ČR objevovaly a pak zmizely, případně které jsou nabízeny za ceny, které považuje Luigi Cosentino za absurdní.

Ivan Černý
Foto: archiv

Populární články

Související články

Vše o cestování na výstavě v Letňanech 15.-17.3. 2024
CestováníLifestyleRelaxSoutěžZaujalo vás

Cestování všemi způsoby

Baví vás cestování v karavanu nebo toužíte plout na lodi kolem světa nebo...

Lifestyle

Moser strom v hotelu Mandarin Oriental

Křišťál Moser se letos poprvé ukazuje v novém kabátě. V rámci re-brandingu značky představila...

LifestyleMódaMódní trendyNákupy

Připravte se na období večírků a plesů se značkou Reserved

Reserved vítá sezónu vánočních večírků a novoročních plesů s capsule kolekcí, která...

LifestyleSpolečnost

Těhotná Petra Němcová na obálce lednové Vogue CS

Modelka, filantropka a ambasadorka udržitelného životního stylu Petra Němcová krátce před porodem...