Úvod Módní trendy Anglická kadeřnická škola v Praze a Bratislavě
Módní trendy

Anglická kadeřnická škola v Praze a Bratislavě

30

1Nedávno proběhla jedna z nejočekávanějších kadeřnických stáží: do Prahy a Brna zavítali Andy Heasman a Chris Williams z anglické školy RUSH. Na rozdíl od přirozeného francouzského stylu předvedli precizní geometrické střihy a výrazné barvení, které jsou pro tuto anglickou školu typické. Kadeřníkům, mezi kterými nechyběli ani ambasadoři L´Oréal Professionnel, Andy a Chris předvedli na modelkách tři typy účesů. Mezi nejzajímavější rozhodně patřil krátký asymetrický sestřih ve dvou zrzavých odstínech. Přítomní kadeřníci také ocenili osobité předvedení populární techniky barvení CONTOURING. Na praktické části si pak mohli vyzkoušet precizní střih mikáda.

Čeští kadeřníci o stáži2

„Stáž byla moc inspirativní a dala mi hodně nových nápadů, které využiju i ve svém salonu. Mé klientky se vždy těší na nové trendy. Je ale pravda, že účesy od RUSH jsou víc pro mladší klientky, které se rádi hrají a poutají pozornost. Osobně mně nejvíc upoutal krátký geometrický střih, kdy jsou vlasy na jedné straně úplně krátké, mají cca 2 cm a postupně účes přechází na druhou stranu do mikáda, které má 15 cm,“ podělila se o o své dojmy Petra Koppová-Korelová (Salon Petra Koppová, Hradec Králové).
„RUSH jsem měl možnost vidět naživo poprvé a jsem rád, že jsem přišel. Techniky jako contouring a ombré děláme i u nás na salonu a jenom jsem se přesvědčil, že je děláme opravdu dobře. Líbili se mi i přesnost a celková geometrie, kterou tato anglická škola prezentuje.  Já sám mám ale rád přirozenost, proto mě nejvíc zaujal právě contouring. Byl jsem mile překvapený, jak skvěle spolu fungují odstíny 4.20 (dole), 6.8 (nahoře) a 7.31 jako melír,“ říká Robert Polák (Robert Polák Studio, Mladá Boleslav).
„Přiznám se, že nejsem fanouškem anglického stylu, jejich asymetrie a výrazné barvení se mi nelíbí. Absolvovala jsem i praxi s Andym a Chrisem a tam jsem byla naopak moc překvapená. Ukázali nám přímo dokonalý přesný střih, který můžeme na rozdíl od divokých barev a asymetrických střihů využít i na svých zákaznicích v salonu. U nás totiž extravagance moc neletí,“ řekla na závěr Erika Kulhanová (Salon Erika, Hradec Králové, Bratislava).

Populární články

Související články

MódaMódní trendy

Ledové království na nohou

Animovaný film Ledové království se poprvé promítal v kinech v roce 2013. Neobyčejný příběh...

Módní trendy

Vánoční lucerničky pro radost dětí i dospělých

Jak známo, letitý zvyk zdobení vánočních stromků přišel do českých zemí s největší pravděpodobností...

MódaMódní trendyNákupy

Elegantní i poslední den v roce

23Konec roku je ve znamení oslav a šampaňského. Všechny ženy touží po...

LifestyleMódaMódní trendyNákupy

Připravte se na období večírků a plesů se značkou Reserved

Reserved vítá sezónu vánočních večírků a novoročních plesů s capsule kolekcí, která...