Úvod Lifestyle Cestování 25. HOLIDAY WORLD začíná!
Cestování

25. HOLIDAY WORLD začíná!

36

Grosse MauerJiž tento čtvrtek 18. února 2016 se otevřou brány areálu Výstaviště Praha Holešovice. Zde do 21. února bude probíhat jubilejní 25. veletrh cestovního ruchu HOLIDAY WORLD. Chybět nebude mnoho novinek a zajímavostí z TUZEMSKÝCH REGIONŮ a ZAHRANIČNÍCH ZEMÍ. Čeká na vás pestrý doprovodný program, zajímavé nabídky individuálních dovolených a zájezdů, přehlídka cestovatelských filmů, autogramiády a výstavy cestovatelských fotografií WorldFilm či Expediční kamera. Slavnostně se představí i exotická ČÍNA, která se stala čestným hostem letošního veletrh Holiday World. S veletrhem Holiday World bude probíhat i 10. ročník veletrhu Top Gastro & Hotel.

Na co se můžete těšit?6 Jm muzeum Znojmo - Rotunda sv. Kateřiny

JIŽNÍ MORAVA představí bohatou turistickou nabídku regionu i společenský ruch města Brna. Velkým lákadlem pro malé i velké jistě budou chemické a fyzikální pokusy vědeckotechnického centra VIDA!. Příznivci relaxace a zdraví si mohou užít zajímavosti jihomoravských lázní v Hodoníně a Lednici. Přímo na místě nabídnou ukázky relaxačních masáží. Během víkendu bude možné zakoupit i vstupenky do Národního divadla Brno, které se díky mezinárodní spolupráci, jako je např. uvedením choreografie J. Kyliána Petit mort, zařazuje mezi evropské TOP divadelní scény. Pro milovníky vína je nachystaná nabídka z deseti moravských vinařství, včetně Národního vinařského centra ve Valticích. Chybět nebude cimbálová muzika Strážničan.
2 Archeopark Pavlov vizualizaceVÝCHODNÍ ČECHY budou prezentovat největší turistické atraktivity regionu. Zajímavá dominanta, která byla v prosinci na Dolní Moravě otevřena, je 55 metrů vysoká vyhlídka Stezka v oblacích. Již nyní do oblasti Králického Sněžníku atrakce láká nové návštěvníky. Dřevěná stavba, kterou navrhl známý brněnský architekt Zdeněk Fránek, se tyčí na skalnatém hřebeni masivu hory Slamník ve výšce 1.116 m nad mořem. Z vrcholu lze vidět masiv Králického Sněžníku s údolím řekly Moravy, dohlédnout se dá až na hlavní hřeben Jeseníků, Suchý vrch a Krkonoše se Sněžkou.
Stánek regionu JIŽNÍ ČECHY vás zve na slavnostní otevření expozice, a to ve čtvrtek 18. 2. v 11:30. Za zvuků brazilské hudby osobně návštěvníky přivítá hejtman Jihočeského kraje Jiří Zimola. Těšit se můžete i na české olympioniky. Projekt JIŽNÍ ČECHY OLYMPIJSKÉ 2016 představí Jiří Gruntorád. Mimo jiné se dozvíte i mnoho dalších novinek a zajímavých tipů z JIŽNÍCH ČECH.
Pro Příbram je rok 2016 rokem oslav 800 let od první písemné zmínky. Po téměř 90 letech se pro turisty znovu otvírají Brdy a barokní skvost Svatá Hora přivítá návštěvníky v kompletně zrekonstruované podobě. Chybět nebudou i skvělé tipy na výlety po krásném městě Příbram.

ZhangjiajieČestným hostem Čína

Milovníci zvířat se budou moci dozvědět, co je čeká v královehradecké zoo. Vrcholem letní sezóny je zde tradiční Africký festival. Koná se pod širým nebem 23. – 31. července. Nabitý program láká návštěvníky po celých devět dní festivalu. Dozvědí se zajímavé informace o záchranných a charitativních projektech. Ti odvážnější mohou během festivalu ochutnat speciality z afrického tržiště, např. smažené hmyzí pochoutky, nebo si zakoupit umělecké předměty s tématikou černého kontinentu.
I ZOO Dvůr Králové plánuje na rok 2016 velké novinky. Po dlouhých letech se do zahrady vrátí hroši. Atraktivitu areálu zvýší úpravy expozic u žiraf a nosorožců. V centrální části vznikne zcela nová vesnička v západoafrickém stylu. Na přelomu dubna a května zoo slavnostně zahájí sezonu Afrického safari Josefa Vágnera. 8. května proběhnou v zahradě oslavy 70. výročí založení ZOO Dvůr Králové. Před začátkem prázdnin zoo uvede novinku pro ty, co touží přímo v zahradě přespat. Letní sezóna vyvrcholí africkým festivalem pod širým nebem. Posledních devět červencových dní bude zoo plné afrických vůní, chutí, rytmů a umění. Návštěvníci budou mít i možnost zjistit nabídku podzimní a zimní sezóny.
Kouzlo nedotčeného jaderského pobřeží či okouzlující přírodní parky ve vnitrozemí, to je divukrásné CHORVATSKO PLNÉ ŽIVOTA. Nedotčené ostrovy, starobylá místa, ochutnávky nejlepších lokálních jídel a nápojů nebo sportovní aktivity. Chorvatsko nabízí vše v letních měsících i po zbytek roku. Z pestré škály zájezdů, tipů a rad si jistě každý návštěvník veletrhu a milovník Chorvatska najde to své.Tee
Ti co plánují cestu za exotikou, jistě ocení renomovaný český resort RELAX BALI. Ten nabízí potápění, výlety,  dopravu na ostrove Bali  a okolních ostrovech, ale i ubytování v nádherné přírodní scenérii, přímo na  břehu Balijského moře. Z každého bungalovu a privátní tropické vily je výhled na moře a přímo před resortem se nacházejí bohaté korálové zahrady a Relax vrak.
Tajuplná ČÍNA, nejlidnatější místo s bohatou a dlouholetou historií. Pokud chcete tuto zemi objevovat, musíte ji začít vnímat všemi smysly. Za obdiv stojí nejen nížiny, pouště a řeky, ale také hory, ostrovy, zátoky či moře. ČÍNA se letos stala čestným hostem jubilejního 25. ročníku veletrhu cestovního ruchu Holiday World. Partnerství je výsledkem jednání mezi čínským tourist boardem (CNTO), CzechTourismem a Inchebou Expo Praha. Ať už se jedná o přírodní památky nebo hodnoty vytvořené lidmi, Čína jich oplývá nespočet a vy se můžete letos těšit na pestrou škálu nabídek, která je pro vás připravena na veletrhu HOLIDAY WORLD.

Populární články

Související články

Cestování

Pozvánka do nejsevernějších Čech

Národní park České Švýcarsko je nejmladším z kvarteta NP České republiky. Hlavním...

Vše o cestování na výstavě v Letňanech 15.-17.3. 2024
CestováníLifestyleRelaxSoutěžZaujalo vás

Cestování všemi způsoby

Baví vás cestování v karavanu nebo toužíte plout na lodi kolem světa nebo...

CestováníKulturaVýstavyZaujalo vás

Kam budeme letos cestovat?

Již za pár dní vedou veletrhy HOLIDAY WORLD & REGION WORLD trendy...

Pázdniny na|Zanzibaru nemají chybu
CestováníKulturaZaujalo vás

Dva týdny prázdnin na Zanzibaru

Když přistanete na letišti na Zanzibaru, projdete další kontrolou zavazadel a teprve...