Úvod Výstavy Karel IV. pohledem českých karikaturistů
Výstavy

Karel IV. pohledem českých karikaturistů

31

iPozvanka na vystavu do MBMalostranská beseda v Praze pořádá ve spolupráci s Českou unií karikaturistů jedinečnou výstavu k příležitosti oslav 700. výročí narození Karla IV. Výstava kresleného humoru s názvem Karel IV. – Otec vlasti nabídne 35 originálních kreseb, které na římského císaře nahlíží netradičním způsobem. Výstava se koná v předsálí Divadelního klubu Malostranské besedy ve dnech od 4. května do 3. června 2016.
„Karel IV. je jedním z nezpochybnitelných kamenů české státnosti. Letos si připomínáme 700 let od jeho narození a při té příležitosti se Česká unie karikaturistů rozhodla nahlédnout na Otce vlasti z jiného úhlu pohledu a prostřednictvím 35 autorů ho chce lidem přiblížit neobvyklým způsobem. Vernisáž proběhne u nás v Malostranské besedě v úterý 3. května od 17 hodin,“ prozradil šéf produkce Malostranské besedy David Dvořák.
Česká unie karikaturistů byla založena 10. března 1990 z iniciativy novináře Ivana Hanouska. Sdružuje autory kresleného humoru a karikaturisty z České republiky i ze zahraničí. K jejím činnostem patří pořádání či spolupořádání domácích a mezinárodních soutěží v kresleném humoru, organizace výstav tohoto žánru, vydávání řady katalogů či čtrnáctideníku E-GAG. Je členem mezinárodní organizace FECO (Federation of Cartoonists´ Organisations).

Populární články

Související články

CestováníKulturaVýstavyZaujalo vás

Kam budeme letos cestovat?

Již za pár dní vedou veletrhy HOLIDAY WORLD & REGION WORLD trendy...

UměníVýstavy

Od října do října

O stejnojmenné výstavní šňůře přední české výtvarnice Bohunky Waageové jsme se společně...

UměníVýstavy

Od Pocty recyklovanému papíru až k Fejsovým snům

V červnu tohoto roku oslavil své pětaosmdesátiny malíř Vojtěch Kolařík. Tento malíř nezaměnitelného...

UměníVýstavy

Deset svíček na želečském dortu

V loňském roce oslavila historická sýpka na jihu Čech proměněná z dobové zemědělské...