Úvod Krása a zdraví Novinky Gerontologie a genetika v kosmetice
NovinkyRady odborníků

Gerontologie a genetika v kosmetice

37

Kde končí konvenční kosmetika, začíná celostní péče v oblasti dermatologie. V čem se liší od klasické kosmetiky?
Vychází z předpokladu, že pokožka odráží vnitřní stav organismu. Kosmetická péče neřeší pouze následky, ale snaží se odstranit i vnitřní příčiny problémů; zamezuje předčasnému stárnutí pokožky, ošetřuje tukové polštáře, celulitidu, zpevňuje a modeluje poprsí. Zároveň dokáže účinně pomoci při zvládání akné, vrásek, strií, jizev, ekzémů, popálenin či lupénky.

Z širokého portfolia doporučujeme

„Kosmetika GERnétic dbá na ucelenou péči a celkový zdravotní stav klientů,“ uvádí Alena Kimlová, hlavní kosmetička značky a dodává: „Také správná výživa hraje roli v tom, jak člověk vypadá. Název GERnétic se skládá ze dvou slov: gerontologie a genetika. Gerontologie je věda, která zkoumá změny v lidském organismu v závislosti na stárnutí, a dále zdravotní, psychologické a sociální důsledky stárnutí. Genetika je disciplína, která se zabývá zákonitostmi a mechanismy dědičnosti, studuje dědičnost lidských chorob a možnosti prevence. To jsou dva odrazové můstky, na jejichž základě dnes mohou zájemci vybírat z více než 80 produktů. Z novinek jsou to např.:

lift-creme-tuba-krabickaLift Crème, anti-ageingový krém

Nový liftingový krém na kontury očního okolí, rty a krk LIFT CRÈME uvádí na trh francouzská kosmetika GERnétic. Jedná se o omlazující krém pro nejproblémovější partie obličeje postižené vráskami a povadnutím pokožky. Vysoce účinný liftingový přípravek navrací pokožce hebkost, pevnost a viditelně ji rozjasňuje.
Obsažené účinné látky získané z Albízie růžové a Siegesbeckie orientalis rychle vypínají vrásky, omezují tvorbu kruhů a váčků pod očima. Organický křemík je důležitým prvkem při obnově pevnosti a pružnosti pokožky a tkání. Zabezpečuje sytost a pevnost kůže.

Gelové slupovací maskyPeel-Off-AntiAge

Novou generaci gelových slupovacích masek pro péči o obličej, krk a dekolt uvádí od podzimu do salonů krásy francouzská kosmetika GERnétic. Jedná se o dva typy alginátových masek: zlatou masku Peel Off Anti Age s liftingovým efektem a stříbrnou masku Peel Off Eclaircissant na projasnění pokožky. Ošetření gelovými maskami můžete na vlastní kůži vyzkoušet a s jejich účinky se seznámit ve více než 300 kosmetických salonech GERnétic.

Crème Éclaircissante – zesvětlující krém na obličej

Lehký, rychle se vstřebávající krém, který působí na celkový tón pleti. Aktivní složky nové generace a rostlinné výtažky zabezpečí kvalitní regenerační, antioxidační a zvlhčující účinek, Peel-Off-Eclaircissantobnoví mladistvou zářivost pleti, zklidní a vyváží její fyziologické funkce. Nová, velmi jemná vůně bude vyhovovat i té nejnáročnější ženě. Krém je vhodný pro všechny typy pleti.

Jak to vypadá v praxi?

Nejde o kosmetiku dekorativní, ale pěstící. GERnétic se řídí třemi základními principy: buněčná terapie, homeopatické dávkování a využití meridiánových zakončení a meridiánových drah (při aplikaci regeneračních krémů využívá GERnétic stimulaci meridiánových zakončení jako jsou ušní lalůčky, plosky chodidel, Solar plexus). Buněčná teorie je založena na poznatku, že vitamíny, minerály, stopové prvky, aminokyseliny a další látky lze získat nejen z přijímané potravy, ale i z kosmetických přípravků. Pokud tělo tuto výživu upotřebí z potravy v nedostatečném množství, GERnétic ji doplňuje prostřednictvím pokožky. Zlepšuje se tak funkce buněk a kosmetika nutí buňky chovat se tak, jako by byly mladší. Homeopatické dávkování funguje podle poznatku, že malým množstvím se povzbuzuje životní síla k vyšší činnosti. Přípravky obsahují pouze přírodní látky, celkem to jsou výtažky ze 192 druhů rostlin a 15 druhů mořských řas.
„Ženám, což je převážná část naší klientely, doporučujeme nejprve skutečně spolupráci s odborníkem, tedy se speciálně vyškolenou kosmetičkou GERnétic. Ta posoudí nejprve zdravotní stav klientky, nabídne nejvhodnější postup ošetření v salonu a doporučí produkty pro následnou domácí péči. Ať už jde o zpevnění pokožky, modelaci poprsí, starosti s vráskami či pigmentovými skvrnami,“ vysvětluje zástupkyně firmy Andrea Trčková.

Foto: GERnétic

Populární články

Související články

CestováníNovinkyTéma dne

Prožijte ve zdraví bezstarostnou dovolenou snů, stáhněte si aplikaci s lékařem v telefonu

Okamžitá lékařská péče není jen výsadním právem majetných. Věděli jste, že opravdu...

Rady odborníkůTéma dne

Vytěžit z online prostředí maximum? Studujte v něm!

Online prostředí nabízí prostor k seberozvoji a prohlubování znalostí a dovedností. Přihlaste...

KnihyNovinky

Rybičkové záložky v knize o vodníkovi Škvejchlovi

Proč bydlíš v rybníku, zelený vodníku? je název nové pohádkové knihy hudebnice,...

FilmyKnihyNovinky

Labutí Burianova píseň

Na předvánoční trh přichází kniha Ivana Černého, která potěší. Hlavně starší čtenáře,...